Steak pizzaiola: Entrecote in Italiaanse tomatensaus

Steak pizzaiola

Ik had een paar prachtige entrecotes van Meat Discounter, dus ik was even op internet aan het rondzoeken wat voor lekkers ik hier mee kon maken en toen kwam ik bij dit heerlijke gerecht uit! Eigenlijk is het niet meer dan entrecote in tomatensaus, maar net als heel veel andere Italiaanse gerechten, is dat gewoon belachelijk lekker!

Prachtig rosé gebakken entrecote, in een zelfgemaakte tomatensaus met verse oregano en parmezaanse kaas. Knijp het citroentje er net voor het eten even overheen en je haalt de smaak nog meer naar boven 🙂 Ik maakte hier pasta én brood bij, maar dat was natuurlijk veel te veel. Dus kies vooral zelf even wat je er bij wil eten, of maak er alleen een salade bij, dat is eigenlijk ook al voldoende.

Ondanks dat de naam van het gerecht het misschien laat verwachten, dit gerecht smaakt niet naar pizza :p Misschien wel als je nog wat salami door de saus heen doet en er wat mozzarella overheen verdeelt, maar dat klinkt weer als een nieuw recept-idee :p Dus geniet vooral eerst van deze steak pizzaiola: Entrecote in Italiaanse tomatensaus.

Smakelijk!

Steak pizzaiola: Entrecote in Italiaanse tomatensaus
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Steak pizzaiola

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Steak pizzaiola

  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 750 gram romatomaten
  • 100 ml witte wijn
  • 100 ml runderfond
  • klein scheutje balsamico azijn van goede kwaliteit
  • paar takjes verse oregano
  • chiliflakes naar smaak
  • 1 citroen
  • geraspte parmezaanse kaas

Instructies

  • Laat de entrecotes op kamertemperatuur komen en dep ze droog.
  • Maak de ui schoon en snipper deze. Verhit een scheutje olijfolie in een wokpan en bak hier de ui glazig in.
  • Maak de knoflook schoon en hak deze ook fijn. Voeg toe aan de pan en bak nog een paar minuutjes mee.
  • Snijd de tomaten grof en voeg deze ook toe aan de pan. Voeg de wijn, runderfond en balsamico azijn toe en roer goed door. Laat zonder deksel pruttelen totdat de tomaat kapot gaat.
  • Breng op smaak met verse oregano, chiliflakes, zout en peper.

Entrecote bakken

  • Wrijf de entrecotes rondom in met de olijfolie en kruid goed met peper en zout.
  • Verwarm een droge gietijzeren pan en bak hier de entrecotes in. Bak de steak aan de ene kant totdat de bruining (aan de buitenkant) tot ongeveer halverwege komt. Draai ze om en bak nog 2 tot 3 minuten. Bak het vlees ook even op de vetkant.
  • Haal het vlees uit de pan, dek ze af met aluminiumfolie en laat nog 10 minuutjes rusten.
  • Snijd de entrecote in reepjes en verdeel over 4 borden. Schep hier de tomatensaus overheen. en garneer met partjes citroen en geraspte parmezaanse kaas.
  • Serveer de steak pizzaiola met pasta, polenta of versgebakken brood en een frisse salade.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.