Thaise gebakken rijst – larb stijl

Thaise gebakken rijst – larb stijl

Ik vind gebakken rijst altijd lekker! Da’s voor mij net zo’n go-to makkelijke maaltijd als pasta 🙂 Je kunt ook met gebakken rijst namelijk eindeloos variëren! Ik vind dit soort recepten heerlijk voor doordeweeks. Lekker makkelijk, snel klaar en gewoon altijd lekker.

Deze keer liet ik me inspireren door het Thaise gerecht ‘larb’, wel anders natuurlijk, maar de smaakcombinatie komt daar vandaan 🙂 Een lekker fris gerechtje met lekker veel vissaus voor een klein umami bommetje. Maar dus ook lekker fris door het limoensap, de verse munt en lente uitjes. Een heerlijk en makkelijk Thais gerechtje.

Als je wil kun je ook nog een spiegeleitje bakken om bij deze Thaise gebakken rijst te serveren. Niet nodig, maar ik vind het altijd wel lekker, dus why not? 😉

Smakelijk!

Thaise gebakken rijst - Larb stijl
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Thaise gebakken rijst – larb stijl

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 250 gram basmatirijst
  • 500 gram varkensbraadworst (ongekookt)
  • 2 sjalotten
  • 1 rode peper
  • stukje gember
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 lente uitjes
  • 3 el vissaus
  • 1 el palmsuiker
  • 1 limoen
  • bosje verse munt
  • bosje verse koriander

Garnering

  • gezouten pinda's
  • extra lente uitjes
  • rode peper ringetjes
  • limoenpartjes

Instructies

  • Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Doe dit het liefst een dag of een paar uur van te voren.
  • Haal de varkensworst uit het velletje en bak het gehakt rul in een droge wokpan.
  • Maak ondertussen de sjalotten schoon en snipper deze. Voeg toe aan het gehakt in de pan en bak even mee.
  • Maak ondertussen de rode peper, gember en knoflook schoon. Hak de rode peper en knoflook fijn en rasp de gember. Voeg toe aan de pan en bak nog 1 minuutje mee.
  • Maak ondertussen de lente uitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Voeg ze ook toe aan de pan en bak nog 2 minuutjes mee.
  • Voeg vervolgens de rijst toe en bak op hoog vuur zo'n 4 minuten totdat de rijst mooi krokant is.
  • Breng op smaak met de vissaus, palmsuiker en het sap van 1 limoen.
  • Hak de blaadjes van de munt en koriander grof en roer dit door de gebakken rijst heen.
  • Garneer met gezouten pinda's, wat extra lente uit, rode peper ringetjes en limoenpartjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.