Gebakken Thaise rijst Pad Thai stijl

Gebakken Thaise rijst Pad Thai stijl

Ik ben gék op gebakken rijst! Maakt niet zoveel uit, uit welk land het komt, ik vind het eigenlijk altijd lekker 🙂 Deze keer ging ik voor gebakken rijst à la Pad Thai! Dus met lekkere Thaise smaakmakers zoals de sojasaus en vissaus van Megachef, gebakken kip, gamba’s en ei. Heerlijk!

Dit recept is perfect voor een doordeweekse avond. Lekker makkelijk om te maken, het staat zo op tafel en je maakt eens een keer wat anders dan je gewend bent. Maak deze Pad Thai rijst bijvoorbeeld eens als alternatief op de bekende nasi, zeker weten dat je deze Thaise gebakken rijst ook heerlijk vindt!

Het lekkerst is het om deze Thaise rijst te maken met rijst die je al wat eerder gekookt hebt. Doordat de rijst al goed droog is krijg je een lekkere krokante gebakken rijst. Heb je daar geen tijd voor? Ook geen probleem hoor. Maar laat de rijst dan extra goed uitlekken voordat je deze bakt!

De Megachef sauzen die ik voor deze Pad Thai gebakken rijst gebruikte kun je gewoon vinden in de schappen bij de Jumbo!

Smakelijk 🙂

Gebakken Thaise rijst Pad Thai stijl met kip en garnalen
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Gebakken Thaise rijst Pad Thai stijl

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 250 gram gekookte basmati rijst
  • 300 gram kippendijen
  • zout en peper
  • scheutje zonnebloemolie
  • 4 lente uitjes
  • 2 rode pepers
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 eieren
  • 150 gram rauwe gamba's
  • 3 el vissaus
  • 3 el sojasaus
  • 2 el palmsuiker
  • 1 limoen
  • 1 winterpeen
  • 200 gram taugé

Garnering

  • gezouten pinda's
  • lente ui
  • rode peper
  • verse koriander
  • limoenpartjes

Instructies

  • Zorg dat je de rijst zo ver mogelijk van tevoren kookt, het liefst een dag eerder.
  • Snijd de kippendijen in blokjes en kruid ze rondom met peper en zout. Bak ze lichtbruin in een scheutje zonnebloemolie.
  • Snijd de lente uitjes in ringetjes. Houd wat achter voor de garnering en doe de rest bij de kip in de pan. Bak even mee totdat ze niet meer rauw zijn.
  • Maak de rode peper en de knoflook schoon en snipper beiden. Voeg toe aan de pan en bak eventjes mee.
  • Kluts de eieren en schuif het kipmengsel wat opzij. Giet hier het geklutste ei bij en maak er roerei van.
  • Roer dit door de kip heen, zodra het ei voldoende gestold is. Voeg dan de gamba's toe en bak totdat ze net roze zijn.
  • Voeg dan de gekookte rijst toe en bak op hoog vuur totdat de rijst mooi knapperig is.
  • Breng de rijst op smaak met de sojasaus, vissaus, palmsuiker en het sap van 1 limoen. Bak nog een paar minuten op hoog vuur.
  • Maak de winterpeen schoon en rasp deze. Voeg dit samen met de taugé toe. Roer alles op hoog vuur goed door elkaar.
  • Garneer de Pad Thai rijst met een handje gezouten pinda's, wat lente uitjes, rode peper ringetjes en verse koriander. Serveer met limoenpartjes. Knijp deze nog even over je gebakken rijst heen en smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.