10 lekkere ovenschotels!

10 lekkere ovenschotels!

Ovenschotels: ze zijn superhandig, lekker en ze bieden je comfort. Voor mij zijn de meeste ovenschotels namelijk echt comfort food. En perfect eten voor in de herfst of winter. Je kunt ‘m namelijk lekker vantevoren klaarmaken en schuift je ovenschotel rond etenstijd in de oven. Waarna de heerlijke geuren en de warmte je huis kunnen vullen. Drink er ook vooral een stevige rode wijn of een lekker herfstbiertje bij en je avond is compleet! Hoewel een aantal ovenschotels in deze lijst ook wel in de zomer kunnen hoor 😉 Persoonlijk neig ik op een koude dag eerder naar een ovenschotel dan op een warme, maar het mooie van ovenschotels: ze kunnen altijd! Welke ga jij maken?

1. Cottage pie

Cottage pie met gehakt en champignons

Een heerlijk hartig en supersmaakvol Engels gerecht. Want dat kunnen de Britten wel: een goede pie maken. Wist je dat de cottage pie oorspronkelijk echt ‘armenvoedsel’ is? De bedoeling is namelijk dat je al je restjes vlees en groenten in de cottage pie verwerkt. Bedek het met een dakje smeuïge puree, schuif ‘m de oven in en je bent klaar!

>> Naar recept voor cottage pie

2. Moussaka

Moussaka uit de oven met aubergine, gehakt, aardappel en bechamelsaus

Ik dacht altijd dat ik moussaka niet zo lekker vond.. Totdat ik het een keer in Griekenland at. Jeetje wat is dit lekker zeg! Zoveel smaak, zo smeuïg, zo lekker! Wat wil je nog meer? Wij aten ‘m in het zonnetje aan het strand, maar eigenlijk past het beter op een regenachtige herfstavond met een goed glas wijn erbij 😉

>> Naar recept voor moussaka

3. Chickenpie

Chickenpie met kippendijen, kastanjechampignons en spek

Niets zegt comfortfood meer dan een heerlijke zelfgemaakte stomende chickenpie die nét uit de oven komt! Een superromige hartige vulling, ramvol smaak onder een knapperig dakje van bladerdeeg, love it! Biertje erbij en klaar 🙂

>> Naar recept voor zelfgemaakte chickenpie

4. Indiase viscurry uit de oven

Indiase viscurry uit de oven met bloemkoolpuree

Ik denk dat dit wel het beste is van de Britse keuken: India meets England. De heerlijke smaken van de Indiase keuken in een romige viscurry. Maar dan in de vorm van een pie zoals de Engelsen dat gewend zijn. En met nóg een twist: je bedekt de curry namelijk onder een laagje van bloemkoolpuree in plaats van aardappelpuree, en dat is écht lekker!

>> Naar recept voor Indiase viscurry

5. Fishpie met 3 soorten zalm

Fish pie met gerookte zalm, zalmfilet en warmgerookte zalm

Als je van zalm houdt, dan is dit echt jouw gerecht. Onder het smeuïge laagje puree vind je namelijk niet 1, maar 3 soorten zalm! Verse zalmfilet, gerookte zalm en warmgerookte zalm. En die combi, in een heerlijke bechamelsaus, is echt perfect! Drink er een stevige witte wijn bij en je avond is compleet.

>> Naar recept voor fish pie met 3 soorten zalm

6. Lasagne

Lasagne met bechamelsaus en pancetta

Tja wat moet ik zeggen over lasagne? Ik hoef je zeker niet te overtuigen hoe lekker het is, maar misschien kan ik je wel overtuigen om deze eens te maken, want deze is écht heel erg lekker! Van huis uit kende ik lasagne eigenlijk alleen maar uit een pakje.. Dus toen ik voor het eerst zelf lasagne maakte, ontdekte ik pas hoe lekker het kan zijn! En dit is echt de ultieme lasagne voor mij, zeker proeven dus 😉

>> Naar recept voor lasagne

7. Macaronischotel met chorizo

Macaronischotel met chorizo, manchego en bechamelsaus

Ik denk dat je per hap wel een kilo aankomt.. Zo voelt het in ieder geval zeker :p Maar dat is het meer dan waard. De zoute smaak van de chorizo past namelijk perfect is deze heerlijke smeuïge macaronischotel. Als je deze eenmaal hebt geproefd, wil je niet meer zonder.

>> Naar recept voor macaronischotel met chorizo en manchego

8. Shakshuka

Shakshuka met halloumi en kaneel

Shakshuka is een van de hippere gerechten van de laatste tijd. En dan begrijp ik, dit is namelijk niet alleen heel erg lekker, maar ook heel erg makkelijk om te maken. Breek er een eitje boven en je hebt de perfecte finishing touch voor je zelfgemaakte shakshuka.

>> Naar recept voor shakshuka

9. Pasta carbonara uit de oven

Pasta carbonara uit de oven

Eigenlijk moet je aan carbonara niet komen.. Toch is deze versie met lekker veel room, uit de oven, onder een heerlijke gratinlaag ook echt heel erg lekker. Het is zeker anders dan de traditionele carbonara, maar als je net zo van carbonara houdt als ik, dan kun je deze versie denk ik ook wel waarderen 🙂

>> Naar recept voor pasta carbonara uit de oven

10. Bobotie

Knorr Wereldgerechten Bobotie zelf maken

Dit blijft echt een topper! In eerste instantie maakte ik deze bobotie als onderdeel van mijn Knorr reeks. Maar inmiddels is dit echt een van mijn favoriete gerechten. Bobotie is namelijk niet alleen heerlijk kruidig, maar ook lekker fris door de abrikozen en de sperziebonen.

>> Naar recept voor bobotie

Ik hoop dat bovenstaande lijst je wat lekkere inspiratie voor de perfecte ovenschotel geeft! Ik kan je de tip geven om ze allemaal te proberen. Alle bovenstaande gerechten zijn lekker, dat kan ik je garanderen. Maar waar je zin in hebt, ligt natuurlijk helemaal bij jou! 🙂 Heb je een van de gerechten geprobeerd, laat dan zeker een reactie voor me achter onder dit bericht: vind ik leuk 🙂

Smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *