15 lekkere ovenschotels!

15 lekkere ovenschotels!

Ovenschotels: ze zijn superhandig, lekker en ze bieden je comfort. Voor mij zijn de meeste ovenschotels namelijk echt comfort food. En perfect eten voor in de herfst of winter. Je kunt ‘m namelijk lekker vantevoren klaarmaken en schuift je ovenschotel rond etenstijd in de oven. Waarna de heerlijke geuren en de warmte je huis kunnen vullen. Drink er ook vooral een stevige rode wijn of een lekker herfstbiertje bij en je avond is compleet! Hoewel een aantal ovenschotels in deze lijst ook wel in de zomer kunnen hoor 😉 Persoonlijk neig ik op een koude dag eerder naar een ovenschotel dan op een warme, maar het mooie van ovenschotels: ze kunnen altijd! Welke ga jij maken?

1. Koreaanse buldak

Buldak: Koreaanse pittige kip met kaas

Deze Koreaanse pittige kip uit de oven is echt mega lekker! Je gratineert het met lekker veel kaas waardoor je een heerlijk romig en hartig gerecht krijgt. Serveer met wat kimchi en een frisse salade en je bent helemaal gelukkig!

>> Naar recept voor Koreaanse buldak

2. Täve kosi

Täve kosi: Albanees lamsvlees met yoghurt uit de oven

Toen ik afgelopen jaar in Albanië was proefde ik dit gerecht en het viel direct in de smaak! Dus natuurlijk wilde ik het namaken toen ik weer thuis was 🙂 En dit is echt een heerlijke versie van dit gerecht! Probeer het zeker eens zelf uit 🙂

>> Naar recept voor täve kosi

3. Chickenpie

Chickenpie met kippendijen, kastanjechampignons en spek

Niets zegt comfortfood meer dan een heerlijke zelfgemaakte stomende chickenpie die nét uit de oven komt! Een superromige hartige vulling, ramvol smaak onder een knapperig dakje van bladerdeeg, love it! Biertje erbij en klaar 🙂

>> Naar recept voor zelfgemaakte chickenpie

4. Kip pesto lasagne

Kip pesto lasagne met mozzarella

Lasagne maar dan anders! Natuurlijk kom je ook nog de ‘originele’ lasagne tegen in deze lijst, maar deze lasagne met kip, pesto en mozzarella is ook fantastisch lekker! Zet deze dus ook zeker op je lijstje 🙂

>> Naar recept voor kip pesto lasagne

5. Macaroni schotel

Macaroni schotel met gehakt, spekjes en erwtjes

Dit is echt het ultieme comfort food, alleen al als ik naar deze foto kijk, krijg ik er zin in. Één van de weinige gerechten die ik meeneem vanuit thuis, een heerlijke macaronischotel met spekjes, gehakt, erwtjes en lekker veel kaas!

>> Naar recept voor macaroni schotel

6. Lasagne

Lasagne met bechamelsaus en pancetta

Tja wat moet ik zeggen over lasagne? Ik hoef je zeker niet te overtuigen hoe lekker het is, maar misschien kan ik je wel overtuigen om deze eens te maken, want deze is écht heel erg lekker! Van huis uit kende ik lasagne eigenlijk alleen maar uit een pakje.. Dus toen ik voor het eerst zelf lasagne maakte, ontdekte ik pas hoe lekker het kan zijn! En dit is echt de ultieme lasagne voor mij, zeker proeven dus 😉

>> Naar recept voor lasagne

7. Butterchicken pie

Butter chicken pie met halloumi en cashewnoten

Ik denk dat je per hap wel een kilo aankomt.. Zo voelt het in ieder geval zeker :p Maar dat is het meer dan waard. Deze rijke butter chicken curry met halloumi bedek je met een krokant bladerdeegdakje. Zo blijven de smaken heerlijk in de butter chicken én voeg je een krokant laagje toe, heerlijk!

>> Naar recept voor butter chicken pie

8. Shakshuka

Shakshuka met halloumi en kaneel

Shakshuka is een van de hippere gerechten van de laatste tijd. En dan begrijp ik, dit is namelijk niet alleen heel erg lekker, maar ook heel erg makkelijk om te maken. Breek er een eitje boven en je hebt de perfecte finishing touch voor je zelfgemaakte shakshuka.

>> Naar recept voor shakshuka

9. Pasta carbonara uit de oven

Pasta carbonara uit de oven

Eigenlijk moet je aan carbonara niet komen.. Toch is deze versie met lekker veel room, uit de oven, onder een heerlijke gratinlaag ook echt heel erg lekker. Het is zeker anders dan de traditionele carbonara, maar als je net zo van carbonara houdt als ik, dan kun je deze versie denk ik ook wel waarderen 🙂

>> Naar recept voor pasta carbonara uit de oven

10. Bobotie

Knorr Wereldgerechten Bobotie zelf maken

Dit blijft echt een topper! In eerste instantie maakte ik deze bobotie als onderdeel van mijn Knorr reeks. Maar inmiddels is dit echt een van mijn favoriete gerechten. Bobotie is namelijk niet alleen heerlijk kruidig, maar ook lekker fris door de abrikozen en de sperziebonen.

>> Naar recept voor bobotie

11. Burrito’s

Knorr burrito's met kip, rode paprika en burrito saus

Mijn ultieme guilty pleasure! De burrito’s van Knorr.. Maar omdat ik het liefst alles zelf maak en geen pakjes en zakjes wil gebruiken, maakte ik mijn variant van deze heerlijke burrito’s. En ze zijn echt fantastisch goed gelukt!

>> Naar recept voor burrito’s

12. Kabeljauw gratin

Kabeljauw gratin in tomatensaus

Ik moet eerlijk zeggen dat ik eigenlijk niet vaak genoeg vis eet, maar op deze manier zou ik elke dag wel vis kunnen eten! Deze kabeljauw filets zwemmen namelijk in een heerlijke tomatensaus onder een laagje gegratineerde kaas, yummm!

>> Naar recept voor kabeljauw in tomatensaus

13. Kipgehaktballetjes in rode paprikasaus

Kipgehaktballetjes in een rode paprikasaus met lekker veel kaas

Deze kipgehaktballetjes in geroosterde tomatensaus zijn echt heerlijk! Doop de saus op met wat warm brood en geniet van de heerlijke gesmolten kaasslierten bij elke hap. Het duurt even om dit te maken omdat je gehaktballetjes maakt, maar zó lekker!

>> Naar recept voor kipgehaktballetjes uit de oven

14. Courgette lasagne

Courgette lasagne met mortadella en pistache

En voor de afwisseling, nog maar een lasagne! Deze lasagne maakte ik met courgette, pistache en mortadella! Echt een fantastisch lekkere combinatie, dus waarom niet ook in een lasagne?

>> Naar recept voor courgette lasagne

15. Sushi bake

Sushi bake met zalm en gamba's

Een soort fusion gerechtje, maar echt superlekker! Sushi uit de oven met zalm en garnalen in een romig kaassausje met heel veel lekkere toppings! Zeker lekker om eens uit te proberen als je zin hebt in echt wat anders 🙂

>> Naar recept voor sushi bake

Ik hoop dat bovenstaande lijst je wat lekkere inspiratie voor de perfecte ovenschotel geeft! Ik kan je de tip geven om ze allemaal te proberen. Alle bovenstaande gerechten zijn lekker, dat kan ik je garanderen. Maar waar je zin in hebt, ligt natuurlijk helemaal bij jou! 🙂 Heb je een van de gerechten geprobeerd, laat dan zeker een reactie voor me achter onder dit bericht: vind ik leuk 🙂

Of ben je benieuwd naar al mijn ovengerechten?

Smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.