Courgette lasagne met mortadella en pistache

Courgette lasagne met mortadella en pistache

Vaak is een courgette lasagne een gezonde variant van lasagne, dat is die van mij niet :p Ik gebruik namelijk nog steeds lasagnevellen, maar maak gewoon een lasagne waar ook courgette in zit 🙂 Heel gezond is deze lasagne dus niet, maar wel heel erg lekker!

Ik maak namelijk een soort van ricotta-bechamelsaus met pistachepaste en mortadella. Mortadella en pistache zijn een heel goede combinatie, zeker met de courgette en romige bechamelsaus. Waardoor dit echt een heel lekkere lasagne wordt 🙂 Anders dan je gewend bent van een traditionele lasagne bolognese.

Deze lasagne met courgette en mortadella is heel romig en qua smaak totaal anders dan de lasagne bolognese. Wel heel erg lekker, dus zeker de moeite waard!

Smakelijk 🙂

Courgette lasagne met mortadella en pistache
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Courgette lasagne met mortadella en pistache

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 30 minuten
Totale bereidingstijd: 1 uur
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Pistache ricotta

  • klontje boter
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 150 gram ricotta
  • 1 el pistachepasta
  • peper en zout
  • 200 gram mortadella

Bechamelsaus

  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 400 ml melk
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas

Courgette lasagne

  • 1 pak verse lasangevellen
  • 1 courgette
  • 1 zakje geraspte mozzarella
  • handjevol pistachenootjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

Pistache ricotta

  • Verhit de boter in een grote wokpan.
  • Maak de ui schoon en snipper deze. Bak de ui glazig in de boter.
  • Maak de knoflook schoon, snipper deze ook en voeg toe aan de pan. Bak ongeveer 2 minuutjes mee met de ui.
  • Voeg dan de ricotta en pistachepasta toe. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de mortadella in stukjes. Zeg het vuur uit en roer de mortadella door de pistache ricotta.

Bechamelsaus

  • Pak een aparte pan en maak hier de bechamelsaus in. Verhit de boter en bak hier de bloem zo'n 5 minuutjes in.
  • Voeg dan beetje bij beetje de melk toe en roer goed door met een garde totdat je een mooie (nog wat dunnere) saus hebt.
  • Roer er dan de geraspte parmezaanse kaas doorheen met de garde en laat indikken tot een mooie dikke bechamelsaus.
  • Roer de bechamelsaus door de pistache ricotta en roer samen door totdat je een egale saus hebt.

Lasagne

  • Schep een laagje van de saus in een hoge ovenschaal (makkelijks als deze rechthoekig of vierkant is).
  • Schaaf de courgette in heel dunne plakjes met een kaasschaaf, dunschiller of mandoline. Bedek de laag saus met een enkele laag courgette plakjes. Leg daar vervolgens een laagje lasagnevellen bovenop.
  • Schep er dan weer een laagje saus op, courgette en lasagne totdat alles op is en je eindigt met een laagje saus.
  • Verdeel hier de geraspte mozzarella overheen. Hak de pistachenootjes fijn en strooi deze over de kaas.
  • Bak de lasagne in 25 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.