Kipgehaktballetjes in een rode paprikasaus met lekker veel kaas

Kipgehaktballetjes in rode paprikasaus

Ik doe veel te weinig met geroosterde paprika’s en kipgehakt.. Dat merkte ik vooral toen ik dit recept aan het maken was. Want jeetje, wat is dat allebei lekker zeg! En het past ook perfect bij elkaar šŸ™‚ Ik had ergens in mijn 3.000 recept ideeĆ«n tellende lijst staan: kipgehaktballetjes in rode paprikasaus. Natuurlijk wist ik allang niet meer wat precies het idee was, want dit stond er al wel een jaartje ofzo in! Maar toen manlief dit idee uitkoos, moest ik er natuurlijk weer eventjes over nadenken, en daar is dus dit heerlijke recept uit gekomen!

En laat ik je vertellen, we hebben hier allebei echt Ć©norm van genoten. Want de gehaktballetjes zijn heerlijk: kipgehaktballetjes zijn altijd zo heerlijk sappig! En de saus is ook super lekker! Rode paprika met rode pesto blijkt dus ook heel erg goed samen te gaan šŸ™‚

Al met al een vrij simpel gerechtje, heel veel ingrediƫnten gaan er niet in, maar de smaak is echt super! Genoeg gezegd.. Dit wil je gewoon maken!

Smakelijk šŸ™‚

Kipgehaktballetjes in een rode paprikasaus met lekker veel kaas
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Kipgehaktballetjes in rode paprikasaus

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 30 minuten
Totale bereidingstijd: 1 uur
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediƫnten

Gehaktballetjes

  • 700 gram kipgehakt (van kippendijen)
  • zout en peper
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 el gedroogde peterselie
  • 1 el gedroogde basilicum
  • scheutje olijfolie

Rode paprikasaus

  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 grote pot gegrilde rode paprika's (zo'n 400 – 500 gram)
  • 1 bakje koelverse rode pesto bijv. van de Lidl
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 zakje geraspte mozzarella

Instructies

Gehaktballetjes

  • Breng het kipgehakt op smaak met voldoende peper en zout en meng er de gedroogde groene kruiden doorheen. Maak een klein proefballetje en bak deze om te testen of je genoeg zout en peper hebt toegevoegd. Lekker? Rol dan balletjes van de rest van het gehakt.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een platte braadpan (waar alle balletjes naast elkaar in passen) en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Doe dit voorzichtig, je wil immers niet dat de balletjes uit elkaar vallen! Verwarm alvast de oven voor op de grillstand.

Rode paprikasaus

  • Haal de paprika's uit de pot (zonder het vocht) en pureer deze tot een gladde saus met de blender of staafmixer. Roer hier de rode pesto en de oregano doorheen. Zet opzij totdat je het nodig hebt.

Gehaktballetjes in rode paprikasaus

  • Maak de ui schoon en snipper deze. Voeg toe aan de gehaktballetjes in de pan en bak voorzichtig mee. Maak nu ook de knoflook schoon, snipper en bak ook eventjes mee.
  • Voeg dan de saus toe en roer voorzichtig om totdat alle balletjes bedekt zijn met de saus. Strooi hier de geraspte mozzarella overheen en grill in de oven totdat de kaas gesmolten is en mooi goudbruin bovenop. Houd het goed in de gaten, want de grill kan in somige ovens snel gaan!
  • Serveer met brood om de saus op te deppen, of met pasta en een frisse salade šŸ™‚

Notities

Lekker met stokbrood, ciabatta of pasta en een frisse salade!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.