Pasta met geroosterde paprikasaus

Pasta met geroosterde paprikasaus

Heb jij al wel eens rode linzenpasta geproefd? Ik zag ze al vaker in de supermarkt liggen in het bovenste schap bij de ‘gezonde’ pastasoorten. En was natuurlijk al langer nieuwsgierig. Ik moet namelijk alle dingen die ik nog nooit heb gehad, proeven! Voor dit pastagerechtje gebruikte ik dan ook rode linzenpasta.

Want mijn nieuwsgierigheid moest natuurlijk wel een keer bevredigd worden. En ik was zeker enthousiast. Als je een keer gezondere pasta wil proberen, dan is dit zeker een goed alternatief. Ik maakt er een lekkere saus met veel groenten bij om een nóg gezondere pasta te krijgen. Ik maakte er namelijk een heerlijke romige saus bij van gegrilde paprika’s. Oké ik deed er wel een beetje room doorheen, maar dat moet kunnen toch 😉 Het hoeft van mij niet volledig megagezond te zijn.

Toch bevat deze pasta waarschijnlijk meer groenten dan je gewend bent, is deze supermakkelijk om te maken, heel snel klaar én heel erg lekker. Wat wil een mens nog meer? 😉

Smakelijk!

Rode linzenpasta met gerookte paprikasaus en cherrytomaatjes uit de oven

Pasta met gerookte paprikasaus

Voorbereiding 10 min
Bereiding 20 min
Totale bereidingstijd: 30 min
Porties: 4 personen

Extra benodigdheden

  • keukenmachine of blender

Ingrediënten

  • 4 takjes zoete cherrytomaatjes
  • olijfolie
  • zout en peper
  • 400 gram rode linzenpasta
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 pot geroosterde paprika's à 400 gram
  • 100 ml kookroom
  • 100 ml water
  • verse basilicum
  • parmezaanse kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de takjes met cherrytomaatjes in een ovenschaal of op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel met wat olijfolie, zout en peper en doe ze 20 minuutjes in de oven.
  • Kook de rode linzenpasta volgens de bereidingswijze op de verpakking al dente in ruim gezouten water. Maak de sjalotten en de knolfook schoon en snipper deze. Verhit een klein scheutje olijfolie in een wokpan en fruit hier de sjalot en knoflook in aan. Voeg na 3 ongeveer 3 minuutjes de tomatenpuree toe en bak eventjes mee.
  • Pureer de geroosterde paprika samen met het uienmengsel uit de pan, de room en het water in een keukenmachine tot een mooie egale saus. Doe de saus terug in de pan en verwarm deze. Doe de gekookte pasta bij de saus en serveer met de geroosterde cherrytomaatjes. Bestrooi de pasta met wat fijngehakte basilicum en geraspte parmezaanse kaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *