Vitello Tonnato sandwich

Vitello Tonnato sandwich

Ik heb nog niet veel lunch gerechten op mijn website staan. Maar dat is eigenlijk heel erg zonde! Want een goede lunch is natuurlijk ook heel belangrijk en wel zo lekker! Nu ik dus wat meer tijd heb om ook lunchgerechtjes te maken, ga ik daar zeker mee beginnen! En omdat ik hartstikke fan ben van vitello tonnato. Is mijn eerste lunchgerechtje een vitello tonnato sandwich.

Ik kocht hiervoor een ongesneden donker brood bij de Lidl, maar deze heb je volgens mij bij de meeste supermarkten wel. Snijd hier een paar mooie plakken vanaf en grill ze tussen de contactgrill. Zo krijg je heerlijke toast om je vitello tonnato sandwich mee te maken. Eigenlijk maak ik de tonijnmayonaise altijd wat anders, maar om dit lunch gerechtje wel wat makkelijker te houden, maken we nu een snelle en simpele tonijnmayonaise door de tonijn met de olie te pureren.

Een heerlijke simpele sandwich met snelle tonijnmayo, fricandeau, rucola en kappers. Geniet ervan!

Smakelijk 🙂

Vitello tonnato sandwich

Vitello tonnato sandwich

Voorbereiding 20 min
Totale bereidingstijd: 20 min
Porties: 2 sandwiches

Extra benodigdheden

  • Keukenmachine
  • contactgrill

Ingrediënten

  • 4 dikke sneden bruin brood
  • 1 blikje tonijn op olie à 160 gram
  • 100 gram fricandeau
  • zout en peper
  • rucola
  • appelkappers

Instructies

  • Grill de sneden brood onder de contactgrill totdat je mooie grillstrepen op het brood hebt. Doe de inhoud van het blikje tonijn (dus ook de olie) in een keukenmachine of mengbak van de blender. Pureer de tonijn met de olie om een snelle tonijnmayonaise te maken. Smeer de sneden brood in met de tonijnmayo en beleg met de fricandeau. Breng dit op smaak met peper en zout en doe er wat rucola en een paar appelkappers op en geniet van je vitello tonnato sandwich!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *