Vitello Tonnato met tonijn-ansjovis mayonaise en appelkappers

Vitello Tonnato met kappertjes

Vitello Tonnato is een erg traditioneel Italiaans gerecht dat je vooral ziet als voorgerecht of als antipasti. Laatst maakt ik er trouwens ook een heerlijke spaghetti mee. Niet echt authentiek, maar wel heel lekker! Maar weer terug naar deze meer traditionele vitello tonnato 😉

Deze supersnelle Vitello Tonnato is heerlijk als voorgerecht of als klein hapje, bijvoorbeeld op een amuselepel (gebruik dit recept dan voor meer personen). Daardoor dus ook prima geschikt als onderdeel van het kerstdiner. Maar ook heerlijk als voorgerecht bij een etentje of gewoon als je een keertje gek wil doen :p De enige moeite zit ‘m eigenlijk in het maken van de tonijnsaus en ook deze is zo klaar. De rest is een kwestie van alles op een bordje leggen en mooi serveren.

Ik wijk in dit recept iets af van de traditionele Italiaanse vitello tonnato, door wat ansjovisjes in de tonijnmayonaise te verwerken. Dat geeft de saus net een extra smaakdimensie en net wat meer diepgang. Ik houd erg van de wat ziltige smaak van ansjovis, wat deze tonijnmayonaise nóg lekkerder maakt! De tonijnmayonaise maak je het makkelijkst in een keukenmachine of staafmixer met mengkom.

Garneer de vitello tonnato met wat stevige flinke kappers. Ben royaal met de tonijnmayo, strijk deze over de fricandeau en bestrooi als laatste met wat heerlijke versgemalen zwarte peper.

Smakelijk!

Vitello Tonnato met tonijn-ansjovis mayonaise en appelkappers
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Vitello Tonnato

Voorbereiding 30 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 200 gram gebraden fricandeau in dunne plakjes
  • 1 blik tonijn op olie
  • 1 eidooier
  • 6 ansjovisjes
  • zout en peper
  • kapperappeltjes of gewone kappertjes
  • citroensap

Instructies

  • Maal de tonijn met 2 el van de olie uit het blikje, de eidooier, de ansjovisjes, een heel klein beetje citroensap en wat zout en peper fijn in de keukenmachine. Verdeel de plakjes fricandeau over 4 borden. Verdeel hier de tonijnmayonaise overheen en bestrooi met wat (appel)kappertjes en versgemalen peper. Supersimpel, maar zó lekker!

Notities

Tip! Je kunt ook wat versgeraspte parmezaanse kaas over de Vitello Tonnato heen strooien.
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.