Sinterklaas bladerdeeg stafjes

Sinterklaas bladerdeeg stafjes

Vorig jaar gezien bij Laura’s bakery en besloten om er een iets andere variant van te maken! Maar alle credits voor Laura natuurlijk :). Ik maakte deze superleuke sint stafjes met groene pesto, want pesto = life! Niet alleen zijn ze supermakkelijk om te maken, ze zijn ook nog eens heel erg lekker!

Eerlijk toegegeven.. de stafjes van Laura zien er een stuk mooier uit! Maar ik deed m’n best :p Hopelijk ben jij iets beter in het vormen van de stafjes dan ik en zien ze er bij jou wat meer uit zoals bij Laura 😉

Je kunt ze natuurlijk ook gewoon recht maken.. Dan zijn het geen stafjes meer, maar voor de smaak maakt het niks uit :p Ook leuk om met je kinderen te maken, zo makkelijk, dat kunnen ze denk ik op elke leeftijd al wel!

Smakelijk!

Sinterklaas bladerdeeg stafjes met pesto en kaas
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Sinterklaas bladerdeeg stafjes

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 24 stafjes
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg (uit de koeling)
  • 1 bakje koelverse groene of rode pesto
  • geraspte parmezaanse kaas
  • 1 ei

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Rol het bladerdeeg uit en bestrijk dit met de koelverse pesto. Snijd het bladerdeeg vervolgens in zo'n 24 reepjes.
  • Pak beide uiteinden van het reepje bladerdeeg vast en draai de tegengestelde richting op zodat je een soort twister krijgt. Leg dit in de vorm van een stafje (zie foto) op de bakplaat. Doe dit met alle reepjes bladerdeeg.
  • Kluts het eitje en bestrijk de stafjes hiermee. Rasp hier wat verse parmezaanse kaas overheen. Bak in zo'n 10 minuten mooi bruin en krokant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.