Knorr Wereldgerechten: Singaporese Hokkien noedels

Knorr Wereldgerechten: Singaporese Hokkien noedels

Begin dit jaar had ik mezelf het doel gesteld om alle Knorr Wereldgerechten zelf te maken. Dat heeft de afgelopen weken even op een laag pitje gestaan, maar dit wil ik de komende weken weer oppakken. Hierbij weer eentje dus!

Mijn collega vertelde dat ze laatst de Hokkien noedels van Knorr had gegeten en dat die echt lekker waren. Aan mij de uitdaging natuurlijk om te zorgen dat die van mij nóg lekkerder zijn. Ik heb ze lekker pittig gemaakt, omdat ik daar zelf van houd, maar ook om mijn collega te overtuigen die ook erg van pittig eten houd.

Ik moet wel eerlijk zeggen, ik heb even onderzoek gedaan naar Singaporese Hokkien Noedels, zoals Knorr dit Wereldgerecht noemt. Maar dit zijn eigenlijk geen Singaporese Hokkien Noedels. Die worden namelijk met garnalenbouillon en garnalen gemaakt.. Maar geen probleem verder, voor dit recept houd ik de Knorrmanier aan, maar dan met verse producten en kruiden naar eigen smaak. De echte Singaporese Hokkien Noedels volgen nog een keer!

In principe bevat dit recept dus de smaken zoals in het Knorrpak uit de Wereldgerechten reeks. Maar dan in de verhoudingen en de balans die ik lekker vind. Voor mij is het echter lastig vergelijken, omdat ik het Knorrpak nooit op heb. Mijn streven is, als het maar lekker is! En deze is zeker lekker 🙂 Dus wil je eens zelf Hokkien Noedels maken, zonder het Knorr Wereldgerechten pak? Dan raad ik je deze zeker eens aan, een heerlijke bak noedels!

Nieuwsgierig naar de rest van mijn Knorr Wereldgerechten? In dit artikel zie je een overzicht van alle Knorr Wereldgerechten die ik al zelf zonder pakje heb gemaakt.

Smakelijk eten!

Knorr Wereldgerechten Hokkien Noedels uit Singapore à la Eviekookt
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Knorr Wereldgerechten: Singaporese Hokkien noedels

Voorbereiding 15 min
Bereiding 15 min
Totale bereidingstijd: 30 min
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Marinade

 • 400 gram kippendijen
 • 1 tl cayennepeper
 • zout
 • peper
 • 2 teentjes knoflook
 • 2 el lichte sojasaus
 • 1 el citroensap
 • 1 el olijfolie

Hokkien Noedels

 • 2 grote rode uien
 • 250 gram sugarsnaps
 • 1 paksoi of twee kleintjes
 • 1 kippenbouillonblokje
 • 1 el gemalen koriander
 • 1 tl gemalen kardemom
 • 1 el bruine basterdsuiker
 • 2 el lichte sojasaus
 • 150 gram taugé
 • 200 gram mihoen of vermicelli
 • 200 gram gekrulde eiernoedels
 • 1 rode peper optioneel

Instructies

 • Snijd de kippendijen in blokjes en doe dit in een kom. Kruid goed met peper en zout naar smaak en voeg de cayennepeper toe. Roer dit goed door de kip. Voeg nu de sojasaus, het citroensap en de olijfolie toe en pers de knoflook erover uit. Roer alles goed door elkaar en zet zo lang mogelijk opzij.
 • Snijd ondertussen de rode ui in partjes. Maak de paksoi schoon en snijd deze in dikke ringen. Maak het pepertje schoon en snijd deze in stukjes. Bak de kipblokjes gaar in een grote wokpan. Voeg vervolgens de rode ui en rode peper (optioneel) toe en bak dit 4 minuten mee. Voeg vervolgens de paksoi toe en bak dit 1 minuut mee. Voeg nu de kruiden, het bouillonblokje, de suiker en sojasaus toe en zet het vuur laag. Voeg nu ook de taugé toe. Kook de mihoen en de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking gaar en voeg dit toe aan de wokpan. Roer alles goed door elkaar, en klaar!

Notities

Tip! Serveer met kroepoek en sambal manis om de kroepoek in te dippen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling