Pokébowl met biefstuk en zwarte bonensaus

Pokébowl met biefstuk en zwarte bonensaus

Ik deed weer mee met de swiespwoepswap van Mandyandmore waarbij ik een gerechtje van een andere foodblogger kook, maar daar mijn eigen draai aan geef. Heel leuk om op deze manier inspiratie op te kunnen doen bij andere foodies en zelf eens iets te koken wat je misschien niet zo snel zou doen. En deze keer combineerde ik 2 gerechtjes van HeerlijkeHappen tot één Eviekookt gerechtje. Namelijk deze Paksoi bowl met rijst en beef roerbak met edamame. En dat werd superlekker!

Ik vind zwarte bonensaus bijvoorbeeld erg lekker, maar heb daar nog niet zo vaak mee gekookt. Leuk om dat dus toch weer eens te doen! En nu ben ik zeker van plan dat vaker te doen, want dit beviel weer erg goed. Daarnaast vind ik dat een gerecht verschillende structuren nodig heeft. Naast de zachte champignons en edamame misstaan de komkommer en cashewnoten dan ook zeker niet. Dat maakt het juist een erg mooi geheel.

Benieuwd hoe mijn pokébowl met beef geworden is? Probeer ‘m dan vooral zelf eens!

Smakelijk 😉

Pokébowl met biefstuk in zwarte bonensaus, edamame, paksoi en komkommer
Pin recept Delen op Facebook
4 van 3 stemmen

Pokébowl met biefstuk en zwarte bonensaus

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 300 gram pandanrijst
  • 400 gram biefstuk
  • 4 el zwarte bonensaus verkrijgbaar bij de toko
  • 200 gram edamame bonen (ongekookt)
  • 1 paksoi
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 el donkere sojasaus
  • 1 komkommer
  • 150 gram gezouten cashewnoten

Instructies

  • Kook de rijst in ruim gezouten water gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Marineer de biefstukjes in de zwarte bonensaus en zet opzij. Blancheer ondertussen de edamame in gezouten water in ongeveer 2 minuutjes gaar. Laat ze daarna onder ijskoud water afkoelen zodat ze niet door blijven garen.
  • Snijd de champignons in partjes en de paksoi in plakjes. Verhit een klein beetje zonnebloemolie in een wokpan en wok hier eerst de champignons 2 tot 3 minuten in en daarna nog eventjes samen met de paksoi totdat de paksoi iets minde rs cherp is (1 tot 2 minuten). Blus af met 1 el donkere sojasaus en zet opzij totdat je het nodig hebt.
  • Verhit een beetje zonnebloemolie in een platte koekenpan op hoog vuur en bak hier de biefstukjes (haal hier de overtollige marinade vanaf) aan beide kanten 2 minuten totdat ze krokant van buiten zijn en nog mooi rood van binnen. Laat de biefstukjes afgedekt onder aluminiumfolie nog 5 minuutjes rusten. Bewaar de overgebleven zwarte bonenpasta (van de marinade).
  • Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en hak de cashewnoten grof. Verdeel de rijst over 4 kommen en verdeel vervolgens één voor één eerst het champignon-paksoi mengsel over de 4 kommen, vervolgens de edamame en daarna de komkommer. Snijd de biefstuk in dunne plakjes en verdeel dit samen met de zwarte bonensaus ook over de 4 kommen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.