Kaneelkoekjes met vanille glazuur

Kaneelkoekjes met vanille glazuur

Ik heb al best veel heerlijke dikke American cookies gebakken. In verschillende smaken. En toch ben ik er nog zeker niet van genezen! Dit soort koekjes blijven namelijk heerlijk! En ik laat me dan ook erg graag inspireren door de koekjes van Humble and Crumble cookies. Neem ook vooral eens een kijkje op de Instagram pagina, want daar krijg je honger van! Heel veel van de koekjes die zij maken, kan ik denk ik niet zelf maken. Maar een paar lukken denk ik best goed!

Dus toen iemand aan me vroeg of ik de Cinnabon cookies wilde proberen te maken, ben ik daar met vol enthousiasme mee aan de slag gegaan. Ik heb ze zelf (nog) niet geproefd van Humble & Crumble, maar natuurlijk wel even gekeken hoe ze er uit zien en wat voor omschrijving er bij staat. En ben zo met mijn eigen cookie recept aan de slag gegaan! En wow, dit is echt superlekker! Ik heb ze dus nog niet met het origineel kunnen vergelijken, maar man man, wat ben ik hier al enthousiast over. Echt superlekker!

Denk churros met kaneelsuiker en een heerlijke dikke vanillesaus om ze in te dopen, maar dan in koekjesvorm. Heb je al beeld? Nou zo smaken deze kaneelkoekjes. Klinkt hemels toch? Is het ook! Heb je dus een keertje tijd over en zin om de lekkerste kaneelkoekjes zelf te bakken? Ga hier dan eens zeker mee aan de slag!

Smakelijk en veel plezier 🙂

Kaneelkoekjes met vanille glazuur

Kaneelkoekjes met vanille glazuur

Voorbereiding 20 min
Bereiding 10 min
Totale bereidingstijd: 30 min
Porties: 10 grote koeken

Extra benodigdheden

  • Mixer

Ingrediënten

  • 150 gram ongezouten boter
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 1 zakje vanillesuiker à 8 gram
  • 2 eieren
  • 1 el maizena
  • 1 tl bakpoeder
  • 0,5 tl bakingsoda
  • 3 el kaneel
  • mespunt zout
  • 350 gram bloem

Kaneelsuiker

  • 4 el kristalsuiker
  • 1 tl kaneel

Vanille glazuur

  • 120 gram poedersuiker
  • 30 gram ongezouten roomboter (gesmolten)
  • 2 - 3 el melk
  • 1 tl vanille aroma

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden en zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Snijd de roomboter in blokjes en mix dit met de basterdsuiker en de vanillesuiker luchtig. Snijd het vanillestokje doormidden en schraap het merg er uit. Mix dit ook door het boter-suiker mengsel. Voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren toe en mix tot een luchtig geheel.
  • Mix in een andere kom de maizena, het bakpoeder, de bakingsoda, kaneel, mespunt zout en de bloem goed door elkaar. Roer dit vervolgens met een spatel of houten lepel door het ei-suiker mengsel tot een stevig beslag.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak vervolgens de kaneelsuiker door de kristalsuiker met de kaneel te mengen. Schep met een ijsschep 10 bollen van het beslag. Rol tot een balletje, rol vervolgens door de kaneelsuiker en leg het op de bakplaat. Druk iets plat zodat je een iets platter bolletje hebt. Bak de koekjes vervolgens 10 minuten in de voorverwarmde oven. Let op dat als je kleinere koekjes maakt, je ze ook korter bakt.
  • Laat de koekjes nog ongeveer 10 minuten op de bakplaat afkoelen, doe ze daarna voorzichtig over op een afkoelrek of ovenrooster. Laat de koekjes volledig afkoelen.

Vanille glazuur

  • Doe de poedersuiker in een kommetje. Smelt de boter en voeg dit samen met de melk en het vanille aroma toe aan de poedersuiker. Mix dit met de mixer tot een mooi glad glazuur. Begin met 2 el melk en als het te dik is, kun je nog een 3e el melk toevoegen. Laat het glazuur iets indikken (afkoelen) en schep een flinke eetlepel van het glazuur op elk koekje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling