Kaneelkoekjes met vanille glazuur

Kaneelkoekjes met vanille vulling

Ik heb al best veel heerlijke dikke American cookies gebakken. In verschillende smaken. En toch ben ik er nog zeker niet van genezen! Dit soort koekjes blijven namelijk heerlijk! En ik laat me dan ook erg graag inspireren door de koekjes van Humble and Crumble cookies. Neem ook vooral eens een kijkje op de Instagram pagina, want daar krijg je honger van! Heel veel van de koekjes die zij maken, kan ik denk ik niet zelf maken. Maar een paar lukken denk ik best goed!

Dus toen iemand aan me vroeg of ik de Cinnabon cookies wilde proberen te maken, ben ik daar met vol enthousiasme mee aan de slag gegaan. Ik heb ze zelf (nog) niet geproefd van Humble & Crumble, maar natuurlijk wel even gekeken hoe ze er uit zien en wat voor omschrijving er bij staat. En ben zo met mijn eigen cookie recept aan de slag gegaan! En wow, dit is echt superlekker! Ik heb ze dus nog niet met het origineel kunnen vergelijken, maar man man, wat ben ik hier al enthousiast over. Echt superlekker!

Denk churros met kaneelsuiker en een heerlijke dikke vanillesaus om ze in te dopen, maar dan in koekjesvorm. Heb je al beeld? Nou zo smaken deze kaneelkoekjes. Klinkt hemels toch? Is het ook! Heb je dus een keertje tijd over en zin om de lekkerste kaneelkoekjes zelf te bakken? Ga hier dan eens zeker mee aan de slag!

Smakelijk en veel plezier 🙂

Kaneelkoekjes met vanille glazuur
Pin recept Delen op Facebook
5 van 4 stemmen

Kaneelkoekjes met vanille glazuur

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 10 grote koeken
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • Mixer

Ingrediënten

  • 150 gram ongezouten boter
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 1 zakje vanillesuiker à 8 gram
  • 2 eieren
  • 1 el maizena
  • 1 tl bakpoeder
  • 0,5 tl bakingsoda
  • 3 el kaneel
  • mespunt zout
  • 350 gram bloem

Kaneelsuiker

  • 4 el kristalsuiker
  • 1 tl kaneel

Vanille glazuur

  • 120 gram poedersuiker
  • 30 gram ongezouten roomboter (gesmolten)
  • 2 – 3 el melk
  • 1 tl vanille aroma

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden en zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Snijd de roomboter in blokjes en mix dit met de basterdsuiker en de vanillesuiker luchtig. Snijd het vanillestokje doormidden en schraap het merg er uit. Mix dit ook door het boter-suiker mengsel. Voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren toe en mix tot een luchtig geheel.
  • Mix in een andere kom de maizena, het bakpoeder, de bakingsoda, kaneel, mespunt zout en de bloem goed door elkaar. Roer dit vervolgens met een spatel of houten lepel door het ei-suiker mengsel tot een stevig beslag.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak vervolgens de kaneelsuiker door de kristalsuiker met de kaneel te mengen. Schep met een ijsschep 10 bollen van het beslag. Rol tot een balletje, rol vervolgens door de kaneelsuiker en leg het op de bakplaat. Druk iets plat zodat je een iets platter bolletje hebt. Bak de koekjes vervolgens 8 minuten in de voorverwarmde oven. Let op dat als je kleinere koekjes maakt, je ze ook korter bakt.
  • Laat de koekjes nog ongeveer 10 minuten op de bakplaat afkoelen, doe ze daarna voorzichtig over op een afkoelrek of ovenrooster. Laat de koekjes volledig afkoelen.

Vanille glazuur

  • Doe de poedersuiker in een kommetje. Smelt de boter en voeg dit samen met de melk en het vanille aroma toe aan de poedersuiker. Mix dit met de mixer tot een mooi glad glazuur. Begin met 2 el melk en als het te dik is, kun je nog een 3e el melk toevoegen. Laat het glazuur iets indikken (afkoelen).
  • Doe het over in een spuitzak. Steek de spuitzak bovenin het koekje en spuit de vulling in het koekje totdat het koekje bovenop begint te scheuren. Haal dan voorzichtig de spuitzak uit het koekje en blijf de vulling er zachtjes inspuiten totdat er een klein beetje vulling uit het koekje steekt. Bij het afkoelen, zal de vulling namelijk nog wat 'krimpen'.

6 reacties

    • Hoi Eva,

      Dat is wel snel inderdaad. Je zou kunnen kijken of een iets kortere baktijd bij jouw oven ervoor zorgt dat ze minder snel droog worden. Dan bak je ze iets korter, dus blijft het deeg waarschijnlijk wat smeuïger en baktijd is vaak wel érg afhankelijk van de oven die je gebruikt.

      En hoe bewaar je ze? In een luchtdicht bakje blijven ze het beste. Je kunt ze ook altijd nog eventjes in de oven opwarmen voor je ze eet, dan zijn ze vaak ook weer wat smeuïger 🙂 Hopelijk helpt het!

      Groetjes,
      Evie

5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.