Miso biefstuk met groenten

Miso biefstuk met groenten

Ik had niet echt zin om lang in de keuken te staan en wilde lekker veel groenten eten, dus toen kwam dit super simpele wokje met groene groenten, miso en biefstuk op tafel! Echt poepsimpel om te maken, bomvol groenten én heel erg lekker! En het staat dus binnen een half uurtje op tafel

In principe zou je dit gerecht ook kunnen maken zonder noedels, de groenten vullen immers ook al goed genoeg, maar persoonlijk vind ik een kleine hoeveelheid noedels toch vaak nog net wat extra’s toevoegen. Daarom kook ik wel wat noedels erbij, maar meer voor de smaak dan voor wat anders 😉

Rode miso koop je bij de toko en heeft een goede umami smaak! Wil je voor een wat minder heftige variant gaan, dan kun je ook witte miso kopen. Allebei erg lekker in dit gerecht, dus kijk vooral wat je bij de toko kunt vinden!

Smakelijk!

Miso biefstuk met groenten en noedels
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Miso biefstuk met groenten

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 150 gram udon noedels
  • scheutje zonnebloemolie
  • 200 gram bimi
  • 100 gram groene aspergetips
  • 200 gram sugarsnaps
  • 1 courgette
  • 100 gram shiitake
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 stukje gember van ongeveer 1,5 cm
  • 3 el rode miso
  • 0,5 tl suiker
  • 300 gram biefstuk
  • sesamzaadjes

Instructies

  • Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Snijd de grote stukken bimi in wat kleinere (hapklare) stukken. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grote wokpan en bak hier de bimi in totdat je hier en daar wat schroeiplekken ziet (zo'n 5 minuten).
  • Maak ondertussen de sugarsnaps schoon en bak een minuut of 3 mee. Voeg de groene asperges toe en bak deze ook een minuut of 2 mee.
  • Snijd ondertussen de courgette in blokjes en voeg deze ook toe aan de pan. Bak ook een paar minuten mee.
  • Snijd de shiitake in plakjes en bak ook mee. Maak dan de knoflook en gember schoon. Rasp de gember en snipper de knoflook. Voeg beiden toe en bak nog 1 minuutje mee.
  • Voeg de rode miso en de suiker toe en roer goed door. Voeg eventueel een scheutje water toe om de saus wat dunner te maken, op die manier kun je het beter mengen.
  • Snijd de biefstuk in dunne reepjes en bak ze op hoog vuur heel eventjes mee totdat ze net niet meer rood zijn. Bestrooi met wat sesamzaadjes net voordat je het serveert!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.