Geboorte macarons met muisjes

Geboorte macarons met muisjes

Ik zie om me heen één grote corona babyboom ontstaan! En ondanks dat ik zelf niet zit te wachten op een baby, vind ik het wel heel leuk om die van mijn vrienden te zien en te knuffelen 🙂 En omdat ik niet zo thuis ben in de babywereld, vind ik het dan het leukst om iets te bakken en dat cadeau te doen, samen met een flesje bubbels voor de moeder omdat het eindelijk weer mag! 😀

Ik kan me namelijk voorstellen dat je na 3 beschuiten met muisjes ook wel denkt, mag het een keer wat anders zijn? Dus maakte ik de vorige keer dat ik kraamvisite ging, deze prachtige roze macarons met muisjes (want op de een of andere manier krijgt iedereen meisjes :p)! Gelukkig kon ik ze ook nog een keer in het blauw maken, omdat er toch ook nog een jongetje verwacht wordt!

Dus wil jij ook eens een keer wat anders uitdelen dan die eeuwige beschuit met muisjes? Of ben je nog op zoek naar een leuk en origineel kraamcadeautje? Dan kun je deze superleuke macarons maken 🙂 Ze zijn leuk, mooi en mégalekker! Ben je al overtuigd? :p

Hierbij ook nog een paar tips voor als je deze macarons gaat bakken:

  • Je moet de eiwitten goed stijf kloppen. Je spatelt een groot deel van de lucht er toch weer uit. Liever net iets te stijf dus, dan niet stijf genoeg
  • Zorg bij het spatelen van het amandelmeel door de eiwitten dat je goed door blijft spatelen totdat je een mooi egaal mengsel krijgt en je er een deel van de lucht uit hebt gespateld
  • Spuit mooie ronde, maar ook platte macarons op de bakplaat. op die manier worden ze echt het mooist
  • Tik de bakplaat na het opspuiten van de macarons een paar keer hard op je aanrechtblad of de grond. Zo tik je de overgebleven lucht er uit en worden je macarons niet hol van binnen.
  • Je moet de macarons écht even laten drogen buiten de oven. Totdat ze een laagje krijgen waardoor de macarons niet meer plakken
  • Bak de macarons niet op een te hoge temperatuur, dan kunnen ze verkleuren of barsten
  • Laat de macarons goed afkoelen op het bakpapier, anders blijven ze plakken en krijg je ze er niet makkelijk vanaf
  • Laat de macarons volledig afkoelen voordat je ze vult
  • Laat ze daarna een paar uur in de koelkast ‘rijpen’, zo wordt de structuur nog beter en lekkerder
  • Haal ze wel even uit de koelkast voordat je ze eet. Op kamertemperatuur zijn ze wel het lekkerst namelijk!

Geniet ervan!

Baby macarons met blauwe muisjes
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Geboorte macarons met muisjes

Voorbereiding 15 min
Bereiding 15 min
Rusten:30 min
Porties: 20 macarons
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 75 gram eiwit
  • mespunt zout
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • roze of blauwe kleurstof
  • 80 gram amandelmeel
  • 150 gram poedersuiker

Botercrème

  • 100 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 130 gram poedersuiker
  • 1 tl vanille aroma
  • roze of blauwe muisjes

Instructies

  • Mix de eiwitten met het zout tot mooie stevige stijve pieken. Voeg de kleurpasta toe en mix deze er ook doorheen. Voeg zoveel toe totdat je de gewenste kleur hebt. Mix vervolgens theelepel voor theelepel de kristalsuiker door de eiwitten. Doe dit totdat je een mooi glanzend roze of blauw mengsel hebt.
  • Zeef er dan de poedersuiker en het amandelmeel boven. Spatel dit vervolgens door het eiwit heen. Nu is het moment dat je er weer wat lucht uit gaat spatelen. Dit hoef je dus niet heel voorzichtig te doen. Je mag zeker wel een minuut spatelen totdat je een mooi egaal mengsel hebt, dat nog vrij stevig is, maar wel van je spatel af glijdt.
  • Doe het mengsel over in een spuitzak en spuit mooie rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Wil je precies even grote rondjes (aanrader), teken dan vooraf rondjes op het bakpapier. Ik gebruikte hier de omtrek van een shotglaasje voor. Probeer mooie platte macarons te spuiten met een ronde spuitmond. Dan worden je macarons het mooist.
  • Laat de bakplaat vervolgens een paar keer voorzichtig op de grond vallen of tik het op het aanrechtblad om de extra lucht te laten ontsnappen. Doe dit met beleid 😉
  • Laat de macarons ongeveer een halfuurtje buiten de oven drogen. Als je de macarons aanraakt mogen ze niet meer plakkerig zijn. Verwarm ondertussen de oven voor op 150 graden. Als je de macarons een half uur hebt laten rusten, bak ze dan in 13 minuutjes af in de oven. De baktijd is afhankelijk van de oven. In mijn oven zijn ze in 13 minuten precies gaar (hete lucht), maar test het vooral bij jouw eigen oven. De bovenkant van de macarons moet mooi krokant zijn en de onderkant droog. Laat de macarons vervolgens op het bakpapier afkoelen.

Botercrème maken

  • Ondertussen kun je de vulling van de macarons maken. Mix de roomboter (op kamertemperatuur) met het vanille aroma en de poedersuiker. Meng dit tot een mooie luchtige vulling. Doe dit over in een spuitzak en spuit op één macaron koekje (als deze volledig zijn afgekoeld) een mooie hoeveelheid vulling (het hele koekje moet bedekt zijn) en doe hier een ander macaron koekje op. Je hebt nu een mooie dubbele gevulde macaron! Vervolg dit met alle koekjes totdat ze op zijn.
  • Doe de muisjes in een kommetje en rol de macarons door de muisjes heen zodat de muisjes aan de botercrème blijven plakken. Blijven er niet voldoende zitten? Druk dan zelf wat muisjes in de botercrème totdat de macarons er uit zien zoals op de foto.
  • Laat de macarons ten minste 24 uur 'rijpen' in de koelkast. Op deze manier zijn ze het lekkerst. Deel ze dan vooral met je liefste vrienden en familie, want ze zijn heerlijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling