Ik vind het altijd heel erg leuk om iets lekkers te bakken als ik op kraamvisite ga. Het liefst neem ik namelijk cadeautjes voor de ouders mee, voor de baby krijgen ze toch al genoeg. En hoe leuk en lekker is het dan om ze te verblijden met een heerlijk zelfgebakken cadeautje?!
Natuurlijk kun je deze cookie bar ook serveren als je zelf bevallen bent, als kraamhapje. Advies om het dan ruim van te voren te maken en per stuk in te vriezen. Haal het een uurtje voordat je visite er is uit de diepvries en je bent klaar! Veel leuker dan een beschuit met muisjes, en je hoeft ook geen beschuiten meer te smeren! Win-win toch?
Of neem ze mee naar een babyshower, ook daar doen ze het hartstikke goed 🙂 Ik houd altijd een paar stukjes achter voor mezelf, want ze zijn écht lekker! Eerder maakte ik ook al koekjes, maar deze cookie bar is nóg makkelijker!
Geniet ervan 🙂
Baby cookie bar met muisjes als kraamhapje
Extra benodigdheden
- rechthoekig bakblik
Ingrediënten
- 150 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
- 120 gram witte basterdsuiker
- 160 gram kristalsuiker
- 2 eieren op kamertemperatuur
- 1 tl vanille extract
- 380 gram tarwebloem
- mespunt zout
- 1,5 tl bakpoeder
- 1 roze of blauwe Tony's chocolonely reep
- 1 potje roze of blauwe sprinkles
- 2 handjes vol roze of blauwe mini marshmallows
Topping
- 300 gram witte chocolade
- roze of blauwe muisjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden (hete lucht). Snijd de roomboter in kleine blokjes en mix dit met de basterdsuiker en kristalsuiker totdat het mengsel mooi luchtig is.
- Mix hier vervolgens de eieren 1 voor 1 doorheen totdat je een smeuïg en luchtig mengsel hebt. Mix er dan het vanille extract doorheen.
- Mix er dan de bloem, het bakpoeder en een mespunt zout doorheen. Ga verder met een stevige houten lepel als het deeg te dik wordt. Meng het goed door elkaar.
- Hak de chocolade grof en voeg dit samen met de sprinkles en marshmallows toe aan het deeg.
- Leg een stuk bakpapier in de brownievorm (de randen mogen over de vorm heen hangen, vouw ze dan wel om zodat ze niet in de cookie bar waaien).
- Druk het deeg plat in de vorm en verdeel het evenredig over de vorm. Bak in 15 tot 20 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
- Laat de cookie bar afkoelen op kamertemperatuur. Laat de cookie bar in de vorm zitten.
Topping
- Smelt de witte chocolade en strijk dit over de bovenkant van de cookie bar.
- Strooi hier de muisjes overheen. Dek af met aluminiumfolie en laat volledig afkoelen in de koelkast.
- Snijd de cookie bar in stukjes en geef als kraamcadeautje, serveer als kraamhapje of neem ze mee naar een babyshower.