Brownies als kraamhapje of kraamcadeau

Brownies als kraamhapje of kraamcadeau

Ik weet nooit zo goed wat ik cadeau moet doen als ik op kraamvisite ga. Ik heb niet echt iets met baby’s en kinderen en heb er ook niet genoeg in mijn omgeving om echt te weten wat normaal is om cadeau te doen na een bevalling :p Ik vind het dan ook altijd makkelijker om een lekkere fles wijn mee te nemen (dan mag het immers weer!) en iets lekkers te bakken. Gelukkig valt dat ook altijd goed in de smaak 🙂 en het lijkt mij zelf altijd wel een leuke afwisseling met alle baby cadeautjes.

Ondanks dat ik deze kraam brownies dus zelf als kraamcadeautje heb gegeven, kun je ze natuurlijk ook prima als kraamhapje serveren als je zelf net bevallen bent. Ik weet niet hoeveel tijd je dan hebt om deze te maken, maar in principe zijn ze simpel genoeg! En ook wel leuk om eens wat anders op tafel te zetten dan een beschuit met muisjes.

De brownies op mijn foto zijn met blauwe muisjes, voor een jongetje dus, maar je kunt natuurlijk ook prima roze muisjes gebruiken of genderneutrale muisjes (is dat überhaupt een ding?). Zorg in ieder geval dat je kleine stukjes van de brownie snijdt, ze zijn namelijk goed machtig!

Geniet ervan 🙂

Brownies met blauwe muisjes al kraamhapje of kraamcadeau
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Brownies als kraamhapje of kraamcadeau

Voorbereiding 20 min
Bereiding 30 min
Totale bereidingstijd: 50 min
Porties: 1 brownie
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • brownievorm

Ingrediënten

  • 180 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram pure chocolade
  • 3 grote eieren
  • 270 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • mespunt zout
  • 100 gram bloem
  • 40 gram cacao
  • 200 gram witte chocolade
  • blauwe of roze muisjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de boter en de pure chocolade in stukjes en smelt dit au ban marie boven een pan kokend water (laat de schaal met chocolade het water niet aanraken). Roer goed door totdat alle stukjes gesmolten zijn. Laat de gesmolten chocolade op kamertemperatuur komen.
  • Mix ondertussen de eieren met de basterdsuiker en vanillesuiker in ongeveer 10 minuutjes tot een volle bleke romige crème die ongeveer in hoeveelheid is verdubbeld. Doe hier de gesmolten chocolade bij en mix alles door elkaar totdat het één glad geheel is.
  • Zeef hier vervolgens de bloem en cacao boven en voeg een mespunt zout toe. Spatel alles door tot een mooi egaal beslag.
  • Doe een stuk bakpapier in een cake- of bakblik. Laat het uitsteken zodat je straks de brownie er gemakkelijk uit kunt tillen. Bak de brownie in een half uurtje gaar. Beweeg de brownie op en neer om te kijken of de binnenkant nog wiebelig is. Als dat zo is, is de brownie nog niet helemaal gaar. Bak de brownie dan nog 5 minuutjes extra.
  • Laat de brownie daarna volledig afkoelen in het bakblik en daarna nog ongeveer een uurtje in de koelkast.
  • Smelt de witte chocolade en giet deze over de brownie heen, smeer uit met een mes en bestrooi met de muisjes. Laat de chocolade uitharden in de koelkast.
  • Snijd de brownie daarna in stukjes. Je kunt 'm dan gewoon buiten de koelkast bewaren. Bewaar je 'm toch in de koelkast, haal de brownie dan ruim voordat je 'm wil eten uit de koelkast.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling