Wil je eens zelf uitpakken voor Valentijnsdag? Dan geef ik je graag wat tips om een leuk diner samen te stellen. Leuk om eens een keer niet uit eten te gaan, maar zelf samen de keuken in te duiken om iets moois op tafel te zetten!
3x Lekkere Valentijnsdag amuses
Start je Valentijnsdag diner met een heerlijke amuse. Hoeft niet te gek of te moeilijk te zijn, maar wel leuk om samen even een hapje te eten met een lekker glaasje bubbels erbij. Ik geef je 3 lekkere tips, maar je kunt natuurlijk ook al mijn amuse recepten bekijken.
1. Bruschetta met burrata mousse en aardbeien
Ik maakte deze bruschetta met aardbeien en burratamousse onderdeel van een hele borrelplank. Met manchego, aardappeltortilla, fuet worstjes en verse frambozen. Maar je kunt ze natuurlijk ook los serveren met een glaasje (rosé) bubbels erbij!
>> Naar recept voor bruschetta met aardbeien
2. Gamba amuse met pestocrème
Een heerlijk simpel hapje met pestocrème gamba’s en zalmeitjes. Heerlijk met een goed gekoeld glaasje prosecco erbij! En perfect om je diner mee te starten. Je kunt alvast aan tafel schuiven voor deze amuse, maar je kunt ze ook nog lekker romantisch samen op de bank eten.
>> Naar recept voor gamba amuses
3. Amuse van cherrytomaatjes met burrata mousse
Deze amuse heeft iets meer werk nodig, maar is nog steeds relatief eenvoudig om te maken. Je start met een laagje ingelegde cherrytomaatjes, daarbovenop een burrata mousse, afgemaakt met jellyblokjes van pesto. Echt een keer wat anders!
>> Naar recept voor cherrytomaat amuse
3x Lekkere Valentijnsdag voorgerechten
Na de amuse is het tijd voor het voorgerecht! Je wil natuurlijk niet te zwaar starten, daarom heb ik een paar lichtere voorgerechtjes voor je op een rijtje gezet. Liever een ander voorgerecht? Bekijk dan al mijn voorgerecht recepten.
1. Coquilles met prosecco schuim
Een super makkelijk én heel erg lekker en licht voorgerechtje. Met gebakken coquille en luchtig prosecco schuim. Afgemaakt met wat zeekraal en zalmeitjes. Super lekker en écht iets voor Valentijnsdag 🙂 Lekker voor met een bubbel of een lichte witte wijn.
>> Naar recept voor coquilles met prosecco schuim
2. Gerookte eendenborst met vijgen
Ook dit is weer zo’n heerlijk simpel gerechtje! Maar wel super lekker en best wel chique. Je serveert de eendenborst met verse vijgen en een simpel rode wijnsausje. Schenk er een glaasje lichte rode wijn bij (evt. lichtgekoeld) en je hebt een mooie start van je Valentijns diner!
>> Naar recept voor gerookte eendenborst voorgerecht
3. Italiaanse ceviche met limonchello
Ik vind ceviche altijd een heel fijn gerecht. Niet alleen is het zó klaar en kun je het fijn voorbereiden, het is ook nog eens super lekker! En je kunt er heel veel mee variëren. Deze variant is Italiaans geïnspireerd met een ceviche van kabeljauw met limoncello en een frisse tomatensalade erbij. Maar ik heb ook nog een aantal andere mooie ceviche recepten online staan!
>> Naar recept voor Italiaanse ceviche
3x Lekkere Valentijnsdag hoofdgerechten
De topper van jouw Valentijns diner: het voorgerecht! Daar kun je natuurlijk écht alle kanten mee op.. Ik geef je drie recepten die echt allemaal tótaal anders zijn. Liever iets anders? Bekijk dan mijn andere hoofdgerecht recepten.
1. Tagliata di manzo
Dit is een perfect hoofdgerecht voor jouw Valentijns diner. Ziet er simpel genoeg uit, maar is echt heel erg lekker! Heerlijk gebakken steak met zelfgemaakte pesto, geroosterde tomaatjes, rucola salade en burrata. Klinkt goed toch?
>> Naar recept voor tagliata di manzo
2. Kabeljauw gratin in tomatensaus
Ga je liever voor vis? Dan is deze kabeljauw in tomatensaus met gegratineerde mozzarella een perfect alternatief! Serveer er bijvoorbeeld wat verse pasta en een frisse salade bij en je hebt een heerlijk hoofdgerecht 🙂 Geloof me, daar worden jij en je date hartstikke gelukkig van!
>> Naar recept voor kabeljauw gratin
3. Tonijn tataki met Japanse salade
Wil je liever een licht hoofdgerecht omdat je de hele avond nog voor je hebt? Kies dan voor een heerlijke verse tonijn tataki met sushirijst en een Japanse salade. Heerlijk licht en vers! Zeker als je meerdere gangen eet, is een licht hoofdgerecht fijn.
>> Naar recept voor tonijn tataki
3x Lekkere Valentijnsdag nagerechten
Natuurlijk verdient jouw Valentijns diner een heerlijk nagerecht! En daar heb ik er veel van.. Ik zet drie leuke ideetjes voor je op een rij. Maar je kunt natuurlijk ook iets lekkers kiezen uit mijn complete verzameling nagerechten.
1. Red velvet panna cotta
Ik maakte een tweelaagse panna cotta geïnspireerd op de red velvet cake. Met een heerlijke prachtigrode chocoladebodem, afgetopt met een monchou panna cotta laag! Heerlijk en ziet er leuk uit 🙂
>> Naar recept voor red velvet panna cotta
2. Pavlova met rood fruit en pistache
Deze pavlova is veel te groot voor twee personen, dat snap ik ook wel 😉 Maar je kunt natuurlijk ook mooie 1-persoons pavlova’s maken. Kies in het recept voor 2 personen en maak in plaats van één grote pavlova, 2 kleintjes. Deze hoeven ook niet 2 verdiepingen hoog te zijn natuurlijk 🙂
>> Naar recept voor pavlova met rood fruit
3. Chocolade toetjes met fruitbier
Deze chocoladetoetjes met Ruby fruitbier zijn echt heel erg lekker. En perfect voor Valentijnsdag natuurlijk, want wie houdt er nou niet van chocolade met rood fruit? Ook fijn: ze zijn heel erg makkelijk om te maken!
>> Naar recept voor chocolade toetjes
Hopelijk heb ik je wat lekkere inspiratie kunnen geven voor een heerlijk uitgebreid Valentijnsdag diner! Duik samen de keuken in voor een heerlijk 3- of 4 gangen diner en maak er daarna nog een mooi avond van samen!
Smakelijk 🙂