Ik maakte deze blini’s als amuse voor Kerst, maar ik vind ze ook heel erg leuk voor Oud & Nieuw. Zeker als je een keer wat luxere hapjes wil serveren, zonder er heel veel moeite in te steken. En je wil natuurlijk hapjes die goed bij een glas bubbels passen, en dan zit je met deze blini’s met haring hartstikke goed!
Ik heb ze namelijk voor je uitgeprobeerd in combinatie met deze heerlijke Franse bubbel die Michelle erbij uitkoos. Gewoon een heerlijk licht gerechtje met een lekkere frisse bubbel erbij. Dit is gewoon alles wat je wil met Oud & Nieuw!
Ik maakte de blini niet zelf.. Vooral omdat ik deze dag ook al heel veel andere gerechtjes maakte, dus gewoon een beetje luiheid en gemak. Maar voel je vooral vrij om all the way te gaan en ook de blini zelf te maken!
Smakelijk 🙂
Blini met haring en zwarte knoflookparels
Ingrediënten
- 8 blini's
- 100 gram mascarpone
- klein bosje verse peterselie
- 20 gram parmezaanse kaas
- zout en peper
- kiemgroenten
- 2 haringfilets
- zwarte knoflook kaviaar
Instructies
- Bereid de blini's volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Roer de mascarpone los en breng op smaak met de parmezaanse kaas, peper en zout.
- Hak een klein bosje peterselie fijn en roer dit ook door de mascarpone. Bestrijk de blini's met de mascarpone.
- Leg hier wat kiemgroenten bovenop.
- Snijd de haringfilets in 16 stukjes, zodat je per blini 2 stukjes haring hebt. Leg de stukjes haring op de blini's.
- Maak af met de zwarte knoflook kaviaar (of ga voor echte kaviaar).