Kippenragout met champignons en bier

Kippenragout met champignons en bier

Deze kippenragout was een van de eerste recepten op mijn website. Dus je kunt vast wel begrijpen dat deze hard toe was aan een update! Niet alleen de foto, maar ook het recept zelf. Dus heb ik deze kippenragout laatst weer eens gemaakt, en het recept een flinke update gegeven!

Ik vind koken met drank heel erg lekker. Dus aan deze kippenragout voeg ik wat donker bier toe. Maakt niet zoveel uit wat voor bier, als het maar wat donkerder en herfstig is. Bijvoorbeeld een dubbel of een (hefst)bock. Het bier geeft de kippenragout nog een extra smaakdimensie. Ik vind de ragout er in ieder geval nog lekkerder van worden 🙂

Ik koos ervoor op de kippenragout lekker traditioneel in een pasteibakje te serveren. Maar je kunt kippenragout ook prima eten met tagliatelle of rijst. Ik ben zelf wel erg fan van een bladerdeegpasteitje erbij, maar je kunt prima afisselen!

Smakelijk 🙂

Kippenragout met champignons en bier
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Kippenragout met champignons

Voorbereiding 20 min
Bereiding 30 min
Totale bereidingstijd: 50 min
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 400 gram kippendijen zonder bot
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram kastanjechampignons
  • paar takjes verse tijm alleen de blaadjes
  • 4 el bloem
  • 1 flesje donker bier
  • 150 ml kippenbouillon
  • 3 lente uitjes
  • bosje verse peterselie
  • zwarte peper

Instructies

  • Snijd de kippendijen in kleine blokjes en kruid rondom goed met peper en zout. Verwarm de boter in een diepe pan met dikke bodem op middelhoog vuur en bak hierin de blokjes kippendijen gaar.
  • Maak de ui schoon en snipper deze. Voeg toe aan de kip in de pan en bak een minuut of 4 mee.
  • Maak de knoflook schoon en snipper deze ook. Voeg ook toe aan de pan en bak nog ongeveer 1 minuutje mee.
  • Snijd vervolgens de champignons in grove stukken en voeg toe aan de pan. Voeg verse of gedroogde tijm toe naar smaak toe. Ik gebruik meestal ongeveer 1 el. Bak dit een paar minuten mee totdat de champignons iets geslonken zijn.
  • Voeg vervolgens de bloem toe en bak een minuut of 2 mee. Voeg vervolgens langzaam het flesje donker bier toe onder goed roeren. Voeg nu ook geleidelijk de kippenbouillon toe totdat de saus een mooie dikte heeft. Als de saus te dun is, kun je deze altijd nog in laten koken.
  • Laat de ragout op laag vuur pruttelen totdat de kip mooi zacht is en de ragout de gewenste dikte heeft. Snijd de lente ui in dunne ringetjes en roer deze er op het einde doorheen. Serveer de ragout met pasteitjes of pasta en een frisse salade. Garneer de ragout met zwarte peper en verse peterselie. Smakelijk!

2 gedachten over “Kippenragout met champignons en bier”

  • lijkt me een beetje veel voor 4 personen , bijna 2 kg aan ingrediënten , de paddenstoelen slinken wel wat, maar toch?
    demmi postema

    • Dit recept staat inderdaad op mijn lijstje om te updaten, ben er alleen nog niet aan toegekomen door kerstdrukte.. maar je hebt gelijk, de verhoudingen kunnen zeker beter!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling