Gevulde speculaas koeken

Gevulde speculaas koeken

Dit zijn geen traditionele gevulde koeken. Ik gebruik hiervoor namelijk mijn basis American cookie recept en breng deze op smaak met speculaaskruiden én vul ze met (wel traditionele) amandelspijs. Denk dus aan de structuur van een dik American cookie, met zelfgemaakte amandelspijs er in en een mooie glanzende krokante bovenkant met amandelen er op.

Hele mooie en lekkere koeken die perfect zijn voor jouw Sinterklaas feest. Net anders dan je gewend bent en misschien ook wel veel lekkerder! Vind ik in ieder geval wel :p En je komt er op deze manier ook achter hoe makkelijk je zelf amandelspijs kunt maken. Wat je ook weer lekker kunt gebruiken in andere recepten 🙂

Een leuke tip dus voor Sinterklaas! Maak deze heerlijke gevulde koeken (eventueel met je kids) en geniet er lekker van. Heb je er teveel? Geen probleem, je kunt ze ook prima invriezen. Zo kun je zelfs na Sinterklaas van deze heerlijke koeken genieten.

Smakelijk!

Gevulde speculaas koeken (American Speculaas cookies)
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Gevulde speculaas koeken

Voorbereiding 20 min
Bereiding 10 min
Totale bereidingstijd: 30 min
Porties: 10 koeken
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • mespunt zout
  • 2 eieren
  • 350 gram bloem
  • 1 el maizena
  • 2 el speculaaskruiden
  • 0,5 tl bakpoeder
  • 1 tl bakingsoda
  • handje vol amandelsnippers of geschaafde amandelen

Amandelspijs

  • 1 ei
  • 100 gram amandelmeel of blanke amandelen
  • 100 gram fijne kristalsuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Mix de boter met de basterdsuiker en de kristalsuiker tot een luchtig mengsel. Mix er dan een voor een de eieren doorheen, totdat deze volledig zijn opgenomen in het botermengsel.
  • Zeef de bloem, maizena, speculaaskruiden, bakpoeder en bakingsoda boven het deeg en roer totdat je een mooi stevig deeg hebt.

Amandelspijs

  • Kluts het eitje en maal de helft van het ei samen met de amandelen of het amandelmeel en de suiker tot een stevige spijs in de keukenmachine of blender. Bewaar de rest van het geklutst eitje om de koeken mee te bestrijken voor het bakken.

Gevulde koeken

  • Verdeel de amandelspijs en het deeg in 10 delen. Maak een bolletje van de spijs en rol hier het koekjesdeeg omheen. Leg deze bal op de (met bakpapier beklede) bakplaat. Doe dit totdat alle spijs en deeg op is. Bestrijk de deegballen met het geklutst eitje en strooi hier wat amandelsnippers overheen.
  • Bak de koekjes op 220 graden in 9 minuten gaar. Laat ze 5 minuten afkoelen op de bakplaat en leg ze daarna op een ovenrooster om af te koelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling