Pasta met paddenstoelen, ribeye steak en een gebakken eitje

Pasta met ribeye en een gebakken eitje

Ik had nog een paar kwarteleitjes over, dus daar wilde ik wat leuks mee doen. En ik weet eigenlijk niet meer hoe ik op deze combinatie ben gekomen, maar ik denk dat ik ergens steak en een gebakken eitje samen heb gezien. Doen ze dit niet in Spanje wel eens? En ik weet dat truffel erg goed gaat met ei en ribeye met pasta. Dus zo krijg je een mooi compleet gerechtje 🙂

Ik serveer eigenlijk altijd sla als bijgerecht als ik pasta eet. Ik vind pasta namelijk heel erg lekker, maar ik wil ook mijn portie groenten binnen krijgen. Dus dan is een frisse salade erbij altijd goed natuurlijk 🙂 Zeker als de pasta vrij rijk is, zoals deze.

Dit is namelijk wel echt een hartige en herfstige pasta. Dat wordt het natuurlijk al gauw met zoveel heerlijke umami smaken van ingrediënten als ei, steak, truffel, paddenstoelen en parmezaan. Ik denk dat ik het daarom zo’n lekker gerechtje vind 🙂

Geniet ervan!

Pasta met paddenstoelen, ribeye steak en een gebakken eitje
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Pasta met ribeye en een gebakken eitje

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Author: Eviekookt

Ingredients

Paddenstoelenpasta

  • 300 gram korte pasta naar keuze
  • 2 sjalotten
  • scheutje olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 500 gram paddenstoelen (gemengd)
  • 1 tl bloem
  • 1 tl mosterd
  • flinke scheut witte wijn
  • 1 tl worcestershiresaus
  • 1 el truffelpuree
  • 2 el truffelmayonaise
  • flinke scheut kookroom
  • 1 el gedroogde oregano
  • zout en peper

Toppings

  • 2 grote ribeye steaks op kamertemperatuur
  • 4 kwarteleitjes
  • bosje verse oregano
  • geraspte parmezaanse kaas

Instructions

Pasta

  • Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking al dente in ruim gezouten water.
  • Maak de sjalotten schoon en snipper deze. Verhit een scheutje olijfolie in de wokpan en fruit hier de uien in aan totdat ze net gaar zijn.
  • Maak ondertussen de knoflook schoon en snipper deze ook. Voeg dit toe aan de pan en bak nog heel kort mee.
  • Snijd de paddenstoelen grof en voeg toe aan de pan. Bak ook mee totdat ze net gaar zijn.
  • Voeg dan de mosterd en de bloem toe en bak even kort mee. Blus af met de witte wijn en roer goed door elkaar. Voeg dan ook de worcestershiresaus, truffelpuree, truffelmayonaise en een flinke scheut kookroom toe. Roer goed door elkaar.
  • Breng op smaak met de gedroogde oregano, zout en peper. Roer goed door elkaar. Zet het vuur laag en houd warm.

Toppings

  • Wrijf de ribeye steaks aan beide kanten goed in met olijfolie en kruid rondom met peper en zout.
  • Verhit een skillet (gietijzeren braadpan) en bak hier de steak op mooi hoog vuur aan beide kanten mooi bruin en gekaramelliseerd. Houd per kant ongeveer 3 tot 5 minuten aan, afhankelijk van de dikte van het vlees. Houd vervolgens warm onder aluminiumfolie
  • Verhit een scheutje olie in een grote steelpan en bak hier 4 spiegel-kwarteleitjes in. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren

  • Verdeel de pasta over 4 borden. Snijd de ribeye steaks in reepjes en verdeel deze over de borden. Maak af met het kwarteleitje, de geraspte parmezaan en de verse oregano. Smakelijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.