Lekker & Gevarieerd Weekmenu – Week 15

Lekker & Gevarieerd Weekmenu – Week 15

Spookt de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ ook wekelijks door jouw hoofd rond? Dan help ik je graag op weg! Met deze lekkere recepten maak jij elke week de lekkerste gerechten! Doordeweeks lekker makkelijk en in het weekend kun wat meer uitpakken met recepten die iets langer duren.

Maandag: Tomatensoep van cherrytomaatjes

Zelfgemaakte tomatensoep van gegrilde tomaten

Ik ben eigenlijk helemaal geen groot fan van tomatensoep, in ieder geval niet van de ‘normale’ saaie tomatensoep. Dus besloot ik een tomatensoep te maken van gegrilde cherrytomaatjes met parmezaanse kaas, pijnboompitjes en basilicumolie. Wat ik dan wel weer een erg lekkere variant van de normale saaie tomatensoep vind!

Dinsdag: Spaghetti carbonara met chorizo

Voor de dinsdag heb ik een lekkere pasta voor je! Een keer geen pasta maandag, maar pasta dinsdag 🙂 Ik maakte een heerlijke pasta carbonara, maar dan anders. Ik gebruikte namelijk chorizo in dit recept in plaats van guanciale (of pancetta) en dat geeft ook een heerlijke smaak aan deze pasta! Net wat anders dan het origineel, maar net zo lekker 🙂

Woensdag: Chinese mie met speklapjes

Halverwege de werkweek! We maken een makkelijke roerbak van Chinese eiernoedels met krokante sojaspeklapjes en lekker veel groenten. Serveer er wat kroepoek bij en je bent helemaal klaar. Dit gerechtje staat en binnen no-time op tafel en dat is wel lekker voor een doordeweekse avond! Komt deze roerbak ook bij jou op het menu?

Donderdag: Melanzane alla parmigiani

Vandaag gaan we voor een heerlijk ovengerecht! Deze melanzana alla parmigiani is helemaal vega! Een ovengerecht op basis van aubergines. Hartstikke lekker en heel veel smaak, dus wat mij betreft een prima vega alternatief. Het moet natuurlijk wel even in de oven, dus begin op tijd. Of maak ‘m de dag van te voren en bak ‘m vandaag af, ook een goede optie!

Vrijdag: Korean Fried Chicken

En het is weer vrijdag! Vandaag maken we deze heerlijke Koreaanse gefrituurde kip! Koreaans eten is hip, en vooral Koreaanse gefrituurde kip is hip! Drink een glas Soju bij deze kippetjes en je bent hélemaal gelukkig 🙂 Je frituurt de kip in een jasje van maizena waardoor ze mooi knapperig worden en haalt ze daarna door een heerlijke sticky Koreaanse saus, yummm!

Zaterdag: Rundersmoor

In het weekend neem ik altijd graag de tijd om iets te maken dat wat meer tijd kost. Dus als je de tijd hebt, maak dan eens een keer deze Indonesische rundersmoor. Misstaat niet bij een volledige rijsttafel, maar ook niet als hoofdgerecht met bijvoorbeeld wat sajoerboontjes (of komkommer) en longtong of witte rijst. Altijd lekker zo’n stoofpotje!

Zondag: Snickers Millionaire’s Shortbread

Wil je vandaag wat lekkers bakken en heb je veel tijd? Maak dan deze Snickers Millionaire’s shortbread! Je bakt dit heerlijke baksel laagje voor laagje, dus het is wel fijn als je de hele dag de tijd hebt. Je begint namelijk bij de koeklaag, laat deze afkoelen waarna je de karamel bakt. Deze moet ook weer afkoelen en daarna maak je ‘m af met het chocolade laagje bovenop!

Hopelijk geeft dit weekmenu je wat lekkere inspiratie om deze week mee aan de slag te gaan! Kom volgende week vooral weer terug voor het weekmenu voor volgende week!

Smakelijk 🙂


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.