Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Korean fried rice
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Korea
Voorbereidingstijd
10
minuten
minuten
Bereidingstijd
20
minuten
minuten
Totale tijd
30
minuten
minuten
Porties
4
personen
Auteur
Eviekookt
Ingrediënten
250
gram
basmatirijst
500
gram
kippendijen
peper en zout
scheutje
zonnebloemolie
1
ui
4
lente uitjes
4
teentjes
knoflook
1
stukje
gember
van ongeveer 1,5 cm
1,5
tl
gochujang
2
el
palmsuiker
3
el
donkere sojasaus
2
el
appelazijn
2
el
honing
1
el
sesamolie
1
el
limoensap
250
gram
taugé
4
eieren
Instructies
Kook de basmatirijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Het liefst al wat langer van te voren, zodat de rijst kan afkoelen.
Snijd de kippendijen in blokjes en kruid deze ruim rondom met peper en zout.
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grote wokpan en bak hier de kippendijen mooi rondom bruin in.
Maak de ui schoon en snipper deze. Voeg toe aan de kip in de pan en bak even mee totdat de ui glazig is.
Maak de knoflook en gember schoon en rasp beiden. Bak ook ongeveer 1 minuutje mee.
Maak de lente uitjes schoon en snijd deze in ringetjes. Bak ze ook ongeveer 1 minuutje mee met de kip.
Voeg dan de gochujang, palmsuiker, donkere sojasaus, appelazijn, honing, sesamolie en limoensap toe en roer alles goed door elkaar.
Voeg dan de rijst toe en bak deze op hoog vuur mooi krokant. Roer goed door zodat de saus goed verdeeld zit.
Roer er als laatste de taugé doorheen. Houd de korean fried rice warm met het deksel op de pan.
Bak dan 4 mooie spiegeleitjes in een aparte pan, breng op smaak met wat peper, zout en (evt.) chiliflakes.
Verdeel de gebakken rijst over 4 kommen en leg hier een gebakken eitje op. Serveer er evt. ook wat kroepoek bij.