Spicy noodle bowl met gefrituurde tofu en crispy chili oil

Spicy noodle bowl met tofu

Vandaag heb ik een heerlijk zonnig gerecht voor je! Een heerlijke frisse noodle bowl met stevige brede rijstnoedels en lekker veel groenten en fruit. Afgemaakt met de nieuwe Remia Botanicals Framboos dressing, wat gefrituurde tofu en crispy chili oil. Echt de lente op je bord!

Ik had ook nog wat eetbare viooltjes in de tuin, dus die heb ik leuk als garnering gebruikt. Geen must natuurlijk omdat het weinig doet voor de smaak, maar het ziet er wel erg leuk uit! En de gefrituurde tofu kocht ik bij de toko. Had ik eigenlijk nog nooit gehad, maar het geeft een lekkere crispy touch aan de noodle salade. Maakt het leuk af 🙂

Al met al een heerlijk zonnig gerechtje op je bord! Lekker makkelijk om te maken en snel klaar. Dus perfect voor de warmere dagen. En ook eens leuk: dit gerecht is helemaal plantaardig. En dat is ook gewoon hartstikke lekker!

Smakelijk 🙂

Spicy noodle bowl met gefrituurde tofu en crispy chili oil
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Spicy noodle bowl met tofu

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Author: Eviekookt

Ingrediënten

  • 200 gram brede rijstnoedels
  • 2 rode puntpaprika's
  • 125 gram taugé
  • 150 gram sojaboontjes
  • 1 mango
  • 100 gram granaatappelpitjes
  • flinke bos verse munt
  • flinke bos verse koriander
  • Remia Botanicals dressing Framboos hibiscus tamarinde
  • 150 gram gefrituurde tofu

Garnering

  • rode pepers naar smaak
  • gezouten pinda's
  • eetbare bloemetjes optioneel
  • crispy chili oil

Instructies

  • Kook de rijstnoedels al dente volgens de bereidingswijze op de verpakking. Spoel ze daarna af met koud water zodat ze niet meer plakken en niet meer doorgaren.
  • Pak een grote saladekom om straks alles in te doen. Maak de paprika's schoon en snijd in reepjes. Maak ook de mango schoon en snijd deze in blokjes.
  • Doe dit samen met de noodles, taugé sojaboontjes en de granaatappelpitjes in de saladekom. Pluk de blaadjes van de munt en koriander en voeg dit ook toe. Roer alles goed door elkaar.
  • Verdeel de salade over 4 kommen en breng op smaak met de Remia Botanicals Framboos dressing.
  • Bereid de gefrituurde tofu voor zo'n 4 tot 5 minuutjes in een voorverwarmde airfryer om ze weer lekker krokant te maken. Verdeel deze over de saladekommen.
  • Garneer met wat ringetjes rode peper, gezouten pinda's en evt. wat eetbare bloemetjes. Verdeel een beetje crispy chili oil over de gefrituurde tofu voor extra smaak!
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.