Lekker & Gevarieerd weekmenu week 3

Lekker en Gevarieerd Weekmenu – Week 3

Spookt de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ ook wekelijks door jouw hoofd rond? Dan help ik je graag op weg! Met deze lekkere recepten maak jij elke week de lekkerste gerechten! Doordeweeks lekker makkelijk en in het weekend kun wat meer uitpakken met recepten die iets langer duren.

Maandag: Pasta met ‘nduja en gamba’s

Voor de maandag heb ik een heerlijke pasta voor je! Spaghetti (of linguine) met ‘nduja, gamba’s en burrata. Gewoon een simpele pasta om te maken, maar met heerlijke luxe ingrediënten. Ik heb het geluk dat er een Italiaanse kraam op mijn weekmarkt staat waar ik heerlijke verse ‘nduja kan kopen, maar gelukkig kom je dit op steeds meer plekken tegen 🙂 Voeg daar mooie verse gamba’s en een bol burrata aan toe en je hebt een heerlijke pasta!

Dinsdag: Chana masala

Voor de dinsdag heb ik een heerlijke vegetarische curry voor je! Een heerlijke kruidige Indiase curry met kikkererwten en natuurlijk serveer je daar verse naan bij! Het lekkerste is om je naan zelf te maken, maar dat is natuurlijk veel te veel werk op een dinsdagavond. Gelukkig vind je bij de toko deze heerlijke naan uit de diepvries! Veel lekkerder dan die supermarktzooi. En smaakt perfect bij deze mooi Indiase chana masala curry!

Woensdag: Thaise salade met kip

Halverwege de werkweek! Tijd voor een heerlijke smaakvolle salade! Deze keer met inspiratie uit de Thaise keuken 🙂 Gewoon lekkere simpele verse ingrediënten met goed op smaak gebracht kipgehakt en een heerlijke zoutzoete dressing. Past ook perfect in een gezond dieet, mocht dat een van je goede voornemens zijn. Doe ik zelf niet zo aan, vandaar dat dit weekmenu weer gewoon lekker gevarieerd is 🙂

Donderdag: Macaronischotel met gehakt

Deze macaronischotel is denk ik een van mijn oudste recepten. Deze pastaschotel maak ik echt al járen! Net wat anders dan mijn moeder ‘m vroeger altijd maakte, want er is altijd ruimte voor verbetering natuurlijk 😉 Ik vind dit echt zo’n heerlijke bak comfortfood. Echt een januari recept daardoor. Met kou en blue monday voor de deur is dit een gerecht dat je écht wil eten. Niet moeilijk om te maken en ik heb nog niemand ontmoet dit dit niet lekker vond.

Vrijdag: Surinaamse bladerdeeghapjes

Het is even geleden dat ik deze Surinaamse bladerdeeghapjes maakte, maar ik weet nog precies hoe lekker ik ze vond! En dat is een goed teken, als je dat jaren nadat je het hebt gegeten nog weet. Heerlijke kruidige kiphapjes in een krokant bladerdeeg jasje. Dip ze eventueel in wat extra (Surinaamse) sambal als je een echte daredevil bent en anders zijn ze zo ook al heerlijk!

Zaterdag: Goulash gehaktballetjes

In het weekend neem ik altijd graag de tijd om iets te maken dat wat meer tijd kost. Daarom heb ik voor vandaag een leuke variant op de klassieke Hongaarse goulash. Ik maakte namelijk goulash gehaktballetjes. Heerlijke kruidige gehaktballetjes in de kruidige smaakvolle goulash saus zoals je ‘m kent! Een superleuke en lekkere variant voor als je een keer wat anders wil 🙂

Zondag: Tiramisu ijs

Ik vind ijs maken echt heel erg leuk en lekker natuurlijk. Je kunt met ijs namelijk echt alle kanten op. Daarom zet ik deze week dit heerlijke tiramisu ijs op het menu! Ik maak mijn ijs eigenlijk altijd in een ijsmachine, vooral voor het gemakt. Maar je kunt ijs ook prima maken zonder ijsmachine. Daarvoor moet je wel een flinke portie geduld hebben. Je roert het ijs dan namelijk om het half uur door totdat het volledig bevroren is.

Hopelijk geeft dit weekmenu je wat lekkere inspiratie om deze week mee aan de slag te gaan! Kom volgende week vooral weer terug voor het nieuwe weekmenu voor volgende week!

Smakelijk 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.