Chinees gestoofd varkensvlees

Chinees gestoofd varkensvlees

Ik zag op Tasty een recept voorbijkomen voor zogenaamde Chinese 1-2-3-4-5 saus. Waarbij je dus een saus maakt van 5 verschillende ingrediënten, waarbij je 1 deel van het ene ingrediënt toevoegt, 2 delen van het volgende en zo tot de 5. En die zag er érg goed uit! Dus ik heb die saus als basis gebruikt voor dit heerlijk gestoofd Chinees varkensvlees. Waarbij ik nummer 4 in 2 delen opsplits. Nummer 4 is namelijk sojasaus, waarbij ik zowel donkere als lichte sojasaus gebruik 🙂

Ik had zelf best wel veel saus gemaakt (met als basis 1/3 cup), dus ik had megaveel over! Ik kookte die saus tot ongeveer de helft in en heb nu een fles van deze heerlijke saus in de koelkast staan. Dat is dus ook een goed idee! Want deze kun je gewoon door een simpel wokgerechtje doen en je hebt meteen je maaltijd gepimpt.

Eigenlijk was mijn idee om gestoomde bao buns bij dit vlees te maken, zodat je die lekker met het vlees kon vullen. Maar die waren helaas niet gelukt. Gelukkig waren de rijstnoedels een heerlijk back-up plan! Maar mocht jij nou wel bao buns kunnen maken :p (of koop ze bij de toko) dan denk ik dat dat ook een erg lekker alternatief is!

Smakelijk 🙂

Chinees gestoofd varkensvlees

Chinees gestoofd varkensvlees

Voorbereiding 30 min
Bereiding 2 uur
Totale bereidingstijd: 2 uur 30 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1,5 kilo varkenskarbonade
  • scheutje zonnebloemolie

Saus

  • 40 ml Chinese rijstwijn
  • 80 ml witte wijnazijn
  • 100 gram suiker
  • 80 ml donkere sojasaus
  • 80 ml lichte sojasaus
  • 200 ml water

Topping

  • 300 gram dikke rijstnoedels
  • 4 lente uitjes
  • 1 rode peper
  • gezouten pinda's

Instructies

  • Snijd de varkenskarbonade van het bot af en snijd in blokjes. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een diepe stoofpan en bak hierin de blokjes vlees rondom bruin.
  • Voeg vervolgens alle ingrediënten voor de saus toe. Doe het deksel op de pan en laat op laag vuur stoven. Roer af en toe zodat het vlees niet aan de bodem blijft plakken. na 1,5 tot 2 uur het deksel van de pan en laat het zonder deksel inkoken totdat de saus minimaal is en je vlees mooi donker is.
  • Kook vervolgens de rijstnoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de lente ui en de rode peper in ringetjes. Verdeel de noedels over 4 kommen, schep daar het vlees op en bestrooi met de lente ui, rode peper en pinda's.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling