Daim chocolade koekjes

Daim chocolade koekjes

Daim chocolade is echt één van mijn favoriete soorten chocolade! Deze is namelijk gevuld met een heerlijke krokante karamel! Kan niet beter toch? Laatst maakte ik al muffins met Daim chocolade, maar waarom niet ook chocolate chip cookies met Daim chocolade? Dat is precies wat ik dacht toen ik deze koekjes bakte :p Want als je toch Daim chocolade in huis hebt, dan is het erg verleidelijk om er iets lekkers mee te maken 🙂 En mijn motto: wat je in een muffin stopt, kun je ook in een koekje stoppen, past ook hier weer perfect!

En je hebt geen enkel excuus, want deze koekjes heb je zó klaar! Het beslag is sowieso heel erg makkelijk om te maken én snel klaar. En afhankelijk van de grootte van je oven, bak je de koekjes in 1 of 2 porties af 🙂

Ik had nog wat eetbare lijm in huis, dus besloot om kleine Daim chocolaatjes op de koekjes te plakken. Wat je overigens ook prima kunt doen met een klein beetje chocoladepasta. Het ziet er namelijk wel extra leuk uit met zo’n klein chocolaatje bovenop 🙂 Maar het allerbelangrijkste! Het is ook nog eens hartstikke lekker! Wanneer ga jij aan de slag met deze Daim cookies?

Smakelijk!

Daim chocolate chip cookies

Daim chocolate chip cookies

Voorbereiding 15 min
Bereiding 10 min
Totale bereidingstijd: 25 min
Porties: 12 koekjes

Ingrediënten

  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 tl vanille aroma
  • 2 eieren
  • 1 el maizena
  • 2 el cacao
  • 0,5 tl bakpoeder
  • 1 tl bakingsoda
  • mespunt zout
  • 300 gram bloem
  • 300 gram Daim chocolade
  • 12 kleine Daim chocolaatjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de roomboter in blokjes en doe hier de bruine basterdsuiker en de kristalsuiker bij. Mix alles goed door elkaar totdat je een luchtige romige massa hebt. Voeg vervolgens de vanille aroma en de eieren 1 voor 1 toe en mix tot een smeuïg geheel waarbij alle suiker en boter goed gemengd is. Mix dan de bloem, maizena, bakpoeder, mespunt zout en bakingsoda er doorheen. Begin met de mixer en eindig met een stevige houten lepel.
  • Hak nu de Daim chocolade grof. Roer deze met de houten lepel door het deeg totdat het goed gemengd is. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep met een ijsschep mooie grote bollen op de bakplaat. Let op dat ze voldoende ruimte hebben om uit te vloeien. Heb je geen ijsschep? Dan kun je met je handen grote ballen van het deeg maken en deze op de bakplaat leggen.
  • Bak ze vervolgens 9 minuten op 220 graden. Haal de koekjes daarna uit de oven en laat ze 5 minuten op de bakplaat afkoelen, leg ze daarna op een afkoelrek (of ovenrooster). Plak met wat chocoladepasta of eetbare lijm op elk koekje een klein daim chocolaatje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling