Ik krijg best vaak pakketjes opgestuurd van HAK, waardoor ik heel veel bonen in huis heb. En vaak weet ik niet zo goed wat ik er mee moet maken, omdat ik zelf niet zo vaak aan bonen denk ik een gerecht. Leuk om op die manier dus toch eens anders te koken dan ik gewend ben 🙂 Zo kwam ik ook tot deze pasta met cannellinibonen en ansjovis. Goed op smaak en lekker romig!
Gewoon weer een lekkere simpele pasta voor op een doordeweekse avond! Want ondanks dat ik erg van koken houd, vind ik het ook wel fijn om doordeweeks lekker makkelijk te doen 🙂 En dan vind ik pasta altijd wel een goede uitkomst! Want daar kun je altijd wel wat lekkers van maken, zelfs als je maar een half uurtje de tijd hebt.
Ik serveer mijn pasta’s eigenlijk altijd met een salade, zodat je altijd ook wat groenten eet. Maar je kunt ook wat extra groenten in de saus verwerken als je wil. Zelf vind ik dat wat minder, maar je kunt altijd je eigen draai geven aan mijn recepten!
Smakelijk 🙂
Pasta met ansjovis en cannellinibonen
Ingrediënten
- 300 gram pasta naar keuze
- 2 uien
- scheutje olijfolie
- 4 teentjes knoflook
- 1 blikje ansjovis van ongeveer 50 gram
- 1 el tomatenpuree
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 tl chiliflakes
- scheutje rode wijn
- 400 gram cannellinibonen (uitgelekt)
- 1 citroen
- 2 el kappertjes
- parmezaanse kaas naar smaak
- zout en peper naar smaak
- verse peterselie
Instructies
- Kook de pasta al dente volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Maak de uien schoon en snipper deze. Verhit een scheutje olijfolie in een wokpan en bak hier de ui in totdat deze net glazig is.
- Maak de knoflook schoon en snipper deze ook. Voeg toe aan de pan en bak ook nog zo'n 1 tot 2 minuutjes mee.
- Haal de ansjovisjes uit de olie en hak ze fijn. Voeg ze ook toe aan de pan. Samen met de tomatenpuree. Bak dit ook nog een paar minuutjes mee.
- Voeg dan de tomatenstukjes toe, samen met een flinke scheut rode wijn en de chiliflakes. Roer alles goed door elkaar.
- Giet de cannellinibonen af en roer deze ook door de saus. Rasp de citroen en voeg de geraspte citroenschil toe aan e saus, samen met de kappertjes.
- Breng op smaak met parmezaanse kaas, peper en zout. Roer er dan de pasta doorheen en garneer met verse peterselie.