Hoe leuk zijn deze kerstkoekjes geworden?! Ik wilde al heel lang een keer koekjes maken van cake mix, dit is namelijk een ding in Amerika en daar weten ze wel wat lekkere koekjes zijn.. Dus kwam het op mijn to-do lijst te staan!
Voor deze kerstkoekjes ging ik de samenwerking aan met Coffeelicious Bakery én Bonne Maman en geloof mij als ik zeg dat dat een match made in heaven is! Heerlijke chewy chocoladekoekjes met een rijke dikke dulce de leche caramel bovenop. Heerlijk! En je maakt ze natuurlijk af met leuke kerstversiering 🙂 Ik kocht wat leuke chocolaatjes en gezellige sprinkles, dat maakt de koekjes meteen extra leuk!
Ik vind het altijd leuk om voor al mijn familieleden een lekker kerstbaksel onder de boom te leggen, daar zijn deze kerstkoekjes perfect voor! Maak je vast iedereen heel erg blij mee 🙂
Enjoy!
Snelle kerstkoekjes van cakemix
Ingrediënten
- 1 pak Coffeelicious Bakery cake mix
- 2 eieren
- 100 ml zonnebloemolie
- 1 pot Bonne Maman dulce de leche
- kerst chocolaatjes en/of kerstsprinkles
Instructies
koekjesdeeg
- Mix de cakemix met de eieren en de zonnebloemolie tot een mooi dik en glanzend deeg.
- Zet even in de koelkast om het deeg te koelen. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier bolletjes van het deeg op. Houd afstand tussen de koekjes, ze lopen namelijk nog uit.
- Bak de koekjes in 10 minuten mooi gaar en krokant. Maak de koekjes mooi rond door ze rond de draaien met een ronde cookiecutter of de rand van een rond kommetje, als ze nog warm zijn.
- Laat de koekjes eerst 5 minuutjes afkoelen op de bakplaat, verplaats ze daarna naar een afkoelrooster en laat ze daarop volledig afkoelen.
Topping
- Bestrijk de koekjes met een theelepel dulce de leche caramel en plak er een chocolaatje op of bestrooi met leuke kerst sprinkles.
- Bewaar de koekjes in een luchtdichte doos in de koelkast, dan blijven ze het langst lekker.