Scone trifles met hazelnootpasta en dulce de leche caramel

Scone trifles met hazelnootpasta

Ben je op zoek naar een makkelijk en lekker dessert? Look no futher! Deze trifles van scones met hazelnootpasta en dulce de leche zijn makkelijk én een keer wat anders dan een normale trifle! In dit trifle recept gebruik je namelijk heerlijke luchtige scones in plaats van cake en dat is hartstikke lekker!

Voor deze heerlijke trifle ging ik de samenwerking aan met Coffeelicious Bakery en Bonne Maman, dat kan niet misgaan toch? Dat bleek wel toen ik mijn lepel in deze heerlijke trifles zette! Ze zijn wel vrij machtig, dus ik zou ze iets kleiner maken dan ik heb gedaan 🙂 Maar manmanman wat zijn ze lekker!

En zoals ik al zei; heel erg makkelijk om te maken. Daarnaast kun je ze ook prima voorbereiden, ruim voor het kerstdiner. In de koelkast blijven ze namelijk makkelijk nog een dag of twee goed. Bestrooi de trifles dan wel nog nét voor het serveren met de hazelnootjes, dan blijven die nog lekker knapperig.

Geniet ervan!

Scone trifles met hazelnootpasta en dulce de leche caramel
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Scone trifles met hazelnootpasta

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 50 minuten
Porties: 6 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Scones

Scones trifle

Instructies

  • Bereid het beslag voor de scones volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Steek de ronde sconesvormen uit (met een scherpe cookie cutter), iets groter dan de glaasjes waar je de trifles in wil serveren.
  • Bak ze vervolgens in een voorverwarmde oven (200 graden) in 15 minuutjes af. Laat ze volledig afkoelen.

Scone trifles

  • Klopt de slagroom mooi stijf met de witte basterdsuiker. Dek af en zet in de koelkast tot gebruik.
  • Snijd de hardere zijkanten van de scones af en doe dit ook met de boven en onderkant. Zodat je alleen nog het luchtige zachte deel van de scones overhebt.
  • Snijd de scones eventueel horizontaal doormidden (afhankelijk van de hoogte).
  • Zet 6 dessertglaasjes neer waar je de trifles in gaat bouwen.
  • Doe de frangelico likeur in een schaaltje en dip hier de scones aan beide kanten in.
  • Leg in elk dessertglaasje een in frangelico geweekte scone – op de bodem.
  • Doe de hazelnootpasta in een spuitzak en doe ook de dulce de leche in een aparte spuitzak.
  • Spuit een laagje hazelnootpasta bovenop de scone. Verdeel hier ook een beetje dulce de leche over (ongeveer een kwart van de hoeveelheid hazelnootpasta).
  • Schep hier vervolgens 1 tot 2 eetlepels slagroom bovenop en begin weer opnieuw met een geweekte scone – hazelnootpasta – dulce de leche en slagroom.
  • Hak ze hazelnootjes grof en strooi deze over de trifle heen. Zet de trifles tot serveren afgedekt in de koelkast.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.