Mexicaanse tortilla bowl

Mexicaanse tortilla bowl

Ik wilde een leuke variant maken op verse wraps met veel groenten. Dus toen bedacht ik deze Mexicaanse tortilla- of burrito bowl met zelfgemaakte tortillachips. De basis van deze tortilla bowl bestaat uit verse rauwe groenten en sappige mango.

Om het gerecht een beetje meer smaak te geven, bak je er een beetje gekruide kip bij. Een heerlijk contrast met de verse groenten. Ook maakte ik hier simpele zelfgemaakte guacamole bij. Een heerlijk vers gerechtje voor op een snelle doordeweekse avond.

Een simpele en gezonde maaltijd hoeft helemaal niet moeilijk of saai te zijn. Met deze leuke variant op simpele wraps, eet je toch iets speciaals. En zorg je dat je je portie groenten binnenkrijgt. Ik vond het leuk en simpel om te maken, en nog leuker om op te eten.

Smakelijk!

Mexicaanse tortilla bowl
0 van 0 stemmen

Mexicaanse tortilla bowl

Voorbereiding 15 min
Bereiding 15 min
Totale bereidingstijd: 30 min
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Zelfgemaakte tortillachips

  • 8 tortilla's
  • olijfolie
  • zout en peper

Tortilla bowl

  • 400 gram kippendijen
  • 2 - 3 el cajunkruiden met weinig of geen zout
  • verse spinazie of veldsla
  • 1 komkommer
  • 1 groot blikje mais
  • 2 rode puntpaprika's
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1 mango
  • 125 gram crème fraîche
  • zelfgemaakte guacamole

Instructies

Zelfgemaakte tortillachips

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Knip de tortilla's in puntjes en verdeel deze over een met bakpapier beklede bakplaat. Strijk met een keukenkwastje wat olijfolie over de tortillapuntjes en bestrooi ze met peper en zout. Bak ze in ongeveer 5 minuten lichtbruin in de oven.

Tortilla bowl

  • Snijd de kippendijen in blokjes en meng dit met zoveel cajunkruiden zodat de kip rondom een dun laagje kruiden heeft. Als je cajunkruiden gebruikt met (extra) zout moet je goed opletten dat de kip niet te zout wordt. Voeg dan hooguit 2 eetlepels cajunkruiden toe. Gebruik je cajunkruiden zonder zout, dan kun je makkelijk 3 tot 4 eetlepels aanhouden. Bak de kipblokjes in wat olijfolie in een wokpan op hoog vuur.
  • Maak de groenten en de mango schoon en snijd alles in kleine stukjes. Zet 4 kommen klaar. Bedek in elke kom de bodem met een handje spinazieblaadjes. Verdeel alle groenten en de mango over de 4 kommen. Schep hier wat opgeklopte crème fraîche op, wat zelfgemaakte guacamole en de kip. Serveer met de zelfgemaakte tortillachips.

Notities

Tip! Lekker met zelfgemaakte guacamole.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling