Kruidenboter met cajunkruiden

Kruidenboter met cajunkruiden

Sinds ik mijn eigen cajun kruiden maak, gebruik ik dit steeds vaker in mijn gerechten. Zo ook bijvoorbeeld in deze heerlijke kruidenboter. Een experimentje dat erg goed uitpakte! Dit is namelijk een kruidenboter met wat extra pit en een lekker bijzonder smaakje. Een keer wat anders dan de gewone kruidenboter die je gewend bent dus 😉

Ik maakte deze kruidenboter voor bij een barbecue. Heerlijk op een stokbroodje, maar ook superlekker bij een gegrilde maiskolf van de barbecue. Persoonlijk vind ik (stok)brood met smeersels een van de lekkerste dingen bij een barbecue of bij een soepje. Daar past deze cajun kruidenboter dus perfect bij!

Je kunt alle kruiden gewoon bij de supermarkt krijgen, dus geen excuus meer om kruidenboter kant en klaar te kopen. Het is namelijk veel leuker om eens met verschillende soorten kruidenboters te variëren.

Bijvoorbeeld deze cajun kruidenboter, maar probeer bijvoorbeeld ook eens mijn limoen knoflookboter of jalapeñoboter. Allemaal heerlijk!

Smakelijk 😉

Cajun kruidenboter

Kruidenboter met cajunkruiden

Voorbereiding 15 min
Totale bereidingstijd: 15 min
Porties: 1 portie

Ingrediënten

  • 0,5 el knoflookpoeder
  • 0,5 el uienpoeder
  • 1,5 el gerookt paprikapoeder
  • 0,5 tl cayennepeper
  • 0,5 el tijm
  • 0,5 el oregano
  • 0,5 el peper
  • 150 gram gezouten roomboter op kamertemperatuur

Instructies

  • Zorg ervoor dat de roomboter op kamertemperatuur is. Meng alle kruiden met een vork door de roomboter heen. Roer goed door elkaar en bewaar buiten de koelkast (kort voor gebruik) of haal een half uur voor gebruik uit de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling