Ik wilde een gewone simpele kruidenboter maken, maar ik vind het dan toch altijd leuk om nog wat extra smaken toe te voegen. Zo gebruik ik in deze kruidenboter bijvoorbeeld ook nog citroenzest en parmezaanse kaas. Wat de kruidenboter naar mijn mening nog net wat extra’s geeft! Namelijk een heerlijke frisse touch en lekker hartig door de kaas.
Ik maakte deze kruidenboter voor bij een soepje, maar het past ook heerlijk bij de barbecue of bij de gourmet. Een kruidenboter die overal goed bij past en zeker stand houdt naast (of op) een groot stuk vlees. Het geeft namelijk een wat frisser tintje aan je maaltijd!
En het is zo klaar. Het enige puntje waar je rekening mee moet houden, is dat de boter op kamertemperatuur is. Anders wordt het lastig om er een mooi gemengde kruidenboter van te maken. Verder is dit recept heerlijk simpel!
Smakelijk 😉
Zelfgemaakte kruidenboter met citroen
Ingrediënten
- 100 gram gezouten roomboter op kamertemperatuur
- 1 teentje knoflook
- bosje bieslook
- bosje peterselie
- zwarte peper
- 1 el citroensap
- zest van een halve citroen
- 4 el geraspte parmezaanse kaas
Instructies
- Maak de knoflook schoon en per deze uit door de boter. Knip er de bieslook en de peterselie doorheen en breng op smaak met gemalen zwarte peper. Rasp de schil van een halve citroen, voeg dit samen met een eetlepel van het sap van de citroen toe aan de kruidenboter. Voeg nu ook 4 el parmezaanse kaas toe en prak alles goed door elkaar met een vork. Serveer op kamertemperatuur.