Aubergine wok met noedels en hoisinsaus

Aubergine wok met noedels en hoisinsaus

Ik maak eigenlijk maar zelden iets met aubergine. Ik dacht altijd dat ik het niet zo lekker vond, maar eigenlijk vind ik het dus wel lekker :p Dus toen ik een mooie aubergine uit de moestuin kon halen, ging ik eens nadenken wat ik er mee wilde maken. Omdat ik mijn dag niet zo had, moest het wel wat snels zijn, want het liefst kroop ik meteen met een dekentje op de bank.. Eerst dacht ik dus aan een curry, maar dat duurde me te lang, dus besloot ik voor een wokje te gaan.

En de combi aubergine en hoisin kom je op internet best wel regelmatig tegen. Die combi besloot ik dan ook te gebruiken in dit supersimpele wokgerecht! Daar deed ik nog wat sugarsnaps en shii take bij, want dat is gewoon lekker. En sinds ik de yumyum woknoedels heb ontdekt, gebruik ik die ook graag in mijn wokgerechten! 🙂

Zo kwam dit easypeasy wokgerechtje met aubergine en hoisin tot stand. Lekker makkelijk en super smaakvol!

Geniet ervan 🙂

Aubergine wok met noedels en hoisinsaus
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Aubergine wok met noedels en hoisinsaus

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

 • 1 rode ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 rode peper
 • zonnebloemolie
 • 1 aubergine
 • 150 gram sugarsnaps
 • 250 gram shii take
 • 3 el hoisin saus
 • 200 gram yumyum woknoedels

Instructies

 • Maak de ui, knoflook en rode peper schoon, snipper deze en fruit aan in een scheutje zonnebloemolie. Snijd de aubergine in blokjes en voeg toe aan de pan. Voeg dan ook de sugarsnaps toe. Snijd de shii take in 2-en of 4-en en wok alles totdat de sugarsnaps beetgaar zijn. Dat is na zo'n 3 minuutjes op (middel)hoog vuur.
 • Bereid de yumyum woknoedels zoals aangegeven in de bereidingswijze op de verpakking. Voeg de noedels samen met de hoisinsaus toe aan het auberginemengsel in de pan en roer goed door. Serveer eventueel met wat kroepoek.

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.