Biefstuk wok met peultjes in sojasaus

Biefstuk wok met sugarsnaps in sojasaus

Ik heb sinds dit jaar dus een moestuin. Waarbij sommige dingen het beter doen dan anderen. Ik at bijvoorbeeld al een keer een hele week paksoi.. Nou was dat iets te veel van het goede :p Maar ik heb ook heerlijke sugarsnaps in de tuin staan. En ondanks dat ze niet zo dik worden als die je in de supermarkt vindt, doen ze het wel hartstikke goed en zijn ze heerlijk zoet en sappig. Mocht je plek hebben in je tuin en van sugarsnaps houden, dan is dat echt een goed idee om in je tuin te planten! Je kunt namelijk gewoon het aantal boontjes oogsten dat je nodig hebt of ze eventueel invriezen. En dan natuurlijk dit heerlijke gerechtje ermee maken! Echt, zo lekker heb ik sugarsnaps nog niet gehad!

Dus ik ben eens gaan rondkijken en bedenken wat ik er mee zou maken. En dat is dus deze heerlijke biefstuk wok geworden. Met sugarsnaps en een superlekkere saus op basis van soja en honing! Nou is dat natuurlijk altijd een supergoede combi, maar deze saus is dus écht superlekker geworden! Voel je vooral vrij om de saus ook voor andere gerechtjes te gebruiken. Zó lekker is ie!

Eigenlijk was het de bedoeling om de biefstukreepjes te frituren in dit recept, maar dat pakte niet zo goed uit. Wokken it is dus! Gezonder en makkelijker, dus op zich ook niet zo erg 😉

Smakelijk!

Biefstuk wok met peultjes in sojasaus
Pin recept Delen op Facebook
5 van 2 stemmen

Biefstuk wok met sugarsnaps in sojasaus

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale bereidingstijd: 25 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 150 gram pandanrijst

Saus

  • scheutje zonnebloemolie
  • 1 teentje knoflook
  • stukje gember (ongeveer 1,5 cm)
  • 8 el sojasaus
  • 2 el honing
  • 1 tl sriracha
  • 1 tl rijstazijn
  • 50 ml water
  • 1 el maizena

Biefstuk wok

  • 2 biefstukjes à 150 gram per stuk (ongeveer)
  • peper en zout
  • scheutje sesamolie
  • 200 gram sugarsnaps (of peultjes)
  • sesamzaadjes

Instructies

  • Bereid de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking in licht gezouten water.

Saus

  • Maak de knoflook en de gember schoon. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een steelpannetje en pers hier de knoflook in uit en rasp de gember. Bak dit ongeveer 1 tot 2 minuutjes. Voeg dan de overige ingrediënten voor de saus toe, BEHALVE de maizena. Roer alles goed door elkaar en breng aan de kook. Zet dan het vuur weer laag.
  • Roer de maizena met een klein beetje water tot een wit papje. Voeg dit toe aan de saus en roer goed door. Laat op laag vuur indikken tot een mooie gladde glanzende (wat) dikkere saus.

Biefstuk wok

  • Verhit een scheutje sesamolie in een wok en wok hier de sugarsnaps in totdat ze net beginnen te verkleuren. Snijd ondertussen de biefstuk in reepjes en kruid met peper en zout. Voeg de biefstukreepjes toe en bak totdat ze nét niet meer rood zijn.
  • Schep de sugarsnaps en biefstuk door de saus. Serveer met de rijst en bestrooi met sesamzaadjes.

2 reacties

5 from 2 votes (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.