Witte chocolade blondies

Witte chocolade blondies

Ik weet niet zo goed hoe ik dit moet noemen.. Het zijn eigenlijk geen blondies, maar het zijn ook geen witte chocolade brownies. Ik probeerde eigenlijk fudgy witte chocolade brownies te maken, maar ze zijn er niet uitgekomen zoals ik wilde. Ondanks dat het baksel niet de structuur heeft die ik zoek, is het wel superlekker geworden! Maar het lijkt dus meer op een platte blondie cake dan op een fudge brownie van witte chocolade. Dus we noemen het voor het gemak maar even witte chocolade blondies.

Omdat het wel heel erg lekker is geworden, wil ik het recept toch graag met je delen. En dan blijf ik zelf nog even proberen om de perfecte witte chocolade fudge brownies te krijgen. Want dat gaat me lukken, ookal heb ik er een aantal pogingen voor nodig 😉 Heb is me met de gewone brownies gelukt, dus het zal me ook met witte chocolade brownies lukken!

Maar tot die tijd kun je zeker vooruit met dit recept. Want het zijn echt wel superlekkere smeuïge stukjes witte choco blondie cake geworden. Zeker de moeite waard dus om bijvoorbeeld te bakken voor bij de koffie!

Smakelijk 🙂

Witte chocolade blondies

Witte chocolade blondies

Voorbereiding 20 min
Bereiding 20 min
Totale bereidingstijd: 40 min
Porties: 16 stukjes

Ingrediënten

  • 125 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram witte chocolade
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje (bourbon) vanillesuiker
  • 2 eieren
  • mespunt zout
  • 125 gram bloem

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de boter en de chocolade in kleine stukjes en smelt dit in een steelpannetje. Laat op kamertemperatuur komen. Mix ondertussen de basterdsuiker, vanillesuiker en de eieren in zo'n 10 minuten tot een bleke luchtige crème die in hoeveelheid is verdubbeld (tot verdriedubbeld).
  • Spatel voorzichtig het chocolademengsel door de ei-crème. Zeef de bloem boven de kom en spatel ook de bloem door het mengsel. Bekleed een brownievorm met bakpapier en giet hier het beslag in. Bak de witte chocolade blondie in 20 minuutjes gaar in de oven. Laat de blondie vervolgens volledig afkoelen in de bakvorm. Haal de blondie uit de vorm en snijd in stukken. Bestrooi eventueel nog met wat poedersuiker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling