Koreaanse dumplings

Koreaanse dumplings

Sinds ik de Koreaanse keuken heb ontdekt, ben ik fan. Inmiddels heb ik al een hoop Koreaanse gerechten uitgeprobeerd, maar ik ga nog lekker even door! Daarom maakte ik laatst ook eens Koreaanse dumplings. Met onder andere kimchi en Koreaanse zoete aardappelnoedels. Er zat zelfs ook nog tofu in de dumplings. En ze waren heerlijk!

Met een lekker umami bommetje als dipsausje ernaast. De dumplings zijn namelijk nog vrij zacht van smaak, waardoor de dipsaus het dus perfect afmaakt met een lekker zoutig contrast 🙂 Je kunt deze dumplings maken als voorgerechtje, maar ook als bijgerecht bij een Koreaanse maaltijd.

Zo maakte ik bijvoorbeeld Korean style noodles en serveerde daar onder andere deze dumplings bij. Zo zet je (bijvoorbeeld ook nog met mijn Koreaanse fried chicken) een heerlijk Koreaans feestmaal op tafel! En heb je nog nooit iets uit de Koreaanse keuken uitgeprobeerd, zeker eens doen! De heerlijke smaken zullen je versteld doen staan 🙂

Smakelijk!

Koreaanse dumplings
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Koreaanse dumplings

Porties: 24 dumplings
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 24 dumpling vellen (uit de diepvries)
  • zonnebloemolie

Vulling

  • 200 gram varkensgehakt (uit een varkensbraadworst)
  • 100 gram zijdentofu
  • 100 gram kimchi
  • stukje gember van ongeveer 1,5 cm
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl sesamolie
  • 1 el bloem
  • zout en peper
  • 1 ei
  • 100 gram Koreaanse zoete aardappelnoedels
  • 3 lente uitjes

Dipsaus

  • 4 el donkere sojasaus
  • 2 el appelazijn
  • 1 tl sesamolie
  • mespunt Koreaanse gedroogde chili flakes
  • mespunt suiker

Instructies

  • Laat de dumplingvellen ontdooien en haal ze voorzichtig van elkaar af. Houd afgedekt onder een schone theedoek of plasticfolie, tegen uitdrogen.

Vulling

  • Haal het varkensgehakt uit de worst en doe dit samen met de zijdentofu in een grote kom. Hak de kimchi fijn en voeg dit ook toe.
  • Maak de gember en de knoflook schoon en rasp beiden. Snijd de lente uitjes in kleine stukjes. Roer dit samen met de sesamolie, bloem en ei door het gehakt. Breng op smaak met zout en peper.
  • Bereid de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking en knip in kleinere stukjes. Roer dit ook door het gehaktmengsel. Maak een balletje en bak dit in een beetje olie om te kunnen proeven of er meer zout en peper bij moet.

Dumplings maken

  • Vul de dumplings door telkens een schepje vulling in het midden van het ronde dumplingvel te leggen. Maak de randjes een beetje nat met je vinger en vouw ze dubbel. Druk de zijkanten goed aan. Doe dit met alle velletjes totdat de vulling op is. Houd de dumpling goed afgedekt onder een schone theedoek of plasticfolie tegen uitdrogen.
  • Verhit een beetje zonnebloemolie in een platte pan. Bak hier de dumpling aan beide kanten mooi krokant in.

Dipsaus

  • Maak ondertussen de dipsaus door alle ingrediënten voor de dipsaus even snel door elkaar te roeren. Serveer de dumpling warm met de dipsaus!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling