Kippenstoof met rosé en rosé port

Kippenstoof met rosé en rosé port

Mijn moeder had nog een fles rosé port staan en ondanks dat ze wel van port houdt, wist ze niet zo goed wat ze hiermee aan moest. Maar ik wel natuurlijk! Want koken met port en wijn is heerlijk! Dus besloot ik een heerlijke lente stoof te maken met rosé wijn én port. En lekker veel lente groenten 🙂

En dat werd dit heerlijke kippenstoofpotje 🙂 Heerlijk gestoofd in lekker veel rosé (want wijn is altijd goed). Waardoor het ook lekker is om er een glaasje rosé bij te drinken! Dat kan dezelfde zijn als die je door het eten hebt gedaan, maar kan natuurlijk ook een andere zijn. Kies er vooral eentje die jij lekker vindt 🙂

En dan kan een stoofpotje ook prima op een warme lente- of zomerdag! Dit stoofpotje voelt namelijk helemaal niet zwaar, maar is juist heerlijk fris en fruitig. Door de rosé natuurlijk, maar ook door alle frisse groenten.

Geniet ervan!

Kippenstoof met rosé en rosé port
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Kippenstoof met rosé en rosé port

Voorbereiding 30 min
Totale bereidingstijd: 30 min
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • klontje boter
  • 8 drumsticks
  • peper en zout
  • bloem
  • 200 gram gerookt spek
  • 2 sjalotten
  • 4 teentjes knoflook
  • flinke scheut rosé port of witte port
  • 1 fles rosé wijn
  • kippenbouillonblokje
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 6 – 8 worteltjes
  • 350 gram groene asperges
  • 200 gram verse doperwten
  • bosje verse munt
  • bosje verse peterselie

Instructies

  • Verhit een klontje boter in een diepe stoofpan. Kruid de kippenpootjes rondom goed met peper en zout en rol ze door de bloem.
  • Bak ze (eventueel in porties) mooi goudbruin.
  • Snijd het spek in blokjes en bak deze even mee met de kippenpootjes.
  • Maak ondertussen de sjalotten schoon en snijd deze in partjes. Voeg deze toe aan de pan en bak ook een paar minuutjes mee.
  • Maak de knoflook schoon en snijd deze in plakjes. Voeg ook toe aan de pan en bak ongeveer 1 minuutje mee.
  • Blus alles af met een flinke scheut rosé (of witte) port. Voeg vervolgens een fles rosé en een kippenbouillonblokje toe. Laat de kippenstoof zonder deksel zo'n 30 tot 45 minuten stoven of tot de kip nét niet uit elkaar valt.
  • Snijd ondertussen de champignons in partjes en de wortels en asperges in plakjes.
  • Voeg dan de champignons en de wortels toe aan de pan en zo'n 5 minuutjes later de asperges.
  • Roer nog 5 minuutjes later de doperwtjes door de kippenstoof.
  • Pluk de blaadjes munt van de takjes en hak de peterselie grof. Roer dit zo'n 3 minuten nadat je de doperwten hebt toegevoegd door de stoof.
  • Lekker met wat versgebakken brood of geroosterde aardappeltjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling