Dit is echt nu al één van mijn favoriete pastarecepten! Dit is namelijk écht lekker. De saus is zó op smaak door de burrata, parmezaanse kaas, pesto en pistachepasta. Die smaken gaan echt fantastisch goed samen, waardoor je een super smaakvolle saus krijgt! Ik kocht bij de Sligro een leuke soort orecchiette pasta, maar in principe kun je dit maken met elke soort korte pasta, dus kies vooral wat je zelf lekker vindt!
Ik serveerde er verder nog een frisse salade bij om aan mijn portie groenten te komen 🙂 Dat vind ik altijd wel een fijne manier als ik pasta eet. Ik ben namelijk niet zo van de pastasauzen met veel groenten erin, dus een salade ernaast is dan perfect!
Ik heb zelf een pot pistachepasta thuis staan, maar als je dat niet hebt en dat ook niet wil kopen, dan kun je ook gewoon wat pistachenootjes fijnmalen in de keukenmachine of blender. Als je lang genoeg maalt, komt er namelijk olie vrij uit de nootjes en krijg je een heerlijke smeuïge pasta. Blijft de pistachepasta nog wat droog, dan kun je altijd een klein beetje olijfolie toevoegen.
Smakelijk!
Pasta met burratasaus, pesto en pistache
Ingrediënten
- 300 gram korte pasta bijv. orecchiette
- 200 gram pancetta
- 2 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 1 bol burrata
- 1 bakje koelverse groene pesto ongeveer 120 gram
- 3 el pistachepasta
- 1 citroen
- parmezaanse kaas naar smaak
- zout en peper naar smaak
- chiliflakes naar smaak
- handjevol pistache nootjes
Instructies
- Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking in ruim gezouten water al dente. Bewaar een deel van het pastawater voor de saus.
- Snijd de pancetta in blokjes en bak dit mooi krokant in een grote wokpan.
- Maak ondertussen de sjalotten schoon en snipper deze. Bak dit mee met de pancetta totdat de sjalot glazig is.
- Maak de knoflook schoon en snipper deze ook. Voeg ook toe en bak nog ongeveer 1 minuutje mee.
- Snijd de burrata in een paar stukken en voeg dit toe aan de pan. Laat smelten.
- Voeg vervolgens de pesto, pistachepasta en 1 soeplepel van het pastawater toe. Roer alles goed door elkaar.
- Breng de saus op smaak met parmezaanse kaas, peper, zout en wat chiliflakes. Voeg eventueel nog wat extra pastawater toe als de saus te dik is.
- Rasp de schil van de helft van 1 citroen en roer dit samen met de pasta door de saus.
- Garneer met wat pistache nootjes