Mosterdsoep met bier en spekjes

Mosterdsoep met bier en spekjes

Toen ik manlief 6 opties voor soepen gaf.. had ik eigenlijk al kunnen weten dat ie voor de mosterdsoep zou gaan :p Hij is namelijk een heftige mosterdfan :p Kaas of ham op brood, gaat eigenlijk nooit zonder mosterd! Dus dan is een mosterdsoep ook wel een beetje een droommaaltijd!

En lekker was ie sowieso! Ik vind soep zelf altijd prima als hoofdgerecht, met een lekker broodje erbij en wat zeezoutboter 🙂 Helemaal perfect! Maar je kunt deze mosterdsoep natuurlijk ook maken als voorgerecht. Ik denk dat je dan genoeg hebt voor 6 personen met dit recept!

De mosterdsmaak zit er in ieder geval goed in met deze soep! Met een klein zoetje van de honing en een heerlijk zout accent van de spekjes. Gewoon een heerlijke kom soep dus 😉

Smakelijk!

Mosterdsoep met bier en spekjes
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Mosterdsoep met bier en spekjes

Voorbereiding 10 min
Bereiding 20 min
Totale bereidingstijd: 30 min
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 200 gram gerookt ontbijtspek (aan een stukje)
  • 50 gram boter
  • 1 sjalot
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el mosterdzaadjes
  • 1 tl kurkuma
  • 3 el grove Zaanse mosterd
  • 1 tl honing
  • 1 tl witte peper
  • 40 gram bloem
  • 100 ml donker bier
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • scheutje room
  • verse peterselie

Instructies

  • Snijd het spek in kleine blokjes en bak dit in een droge koekenpan mooi krokant. Laat uitlekken op een stuk keukenpapier
  • Maak de sjalot schoon en snipper deze heel fijn. Verhit de boter in een soeppan en bak hier de sjalot een paar minuten in aan.
  • Maak de knoflook schoon, snipper deze ook en voeg toe aan de sjalot in de pan. Bak ook 1 minuut mee.
  • Voeg dan het mosterdzaad, de kurkuma, mosterd, honing en witte peper toe. Roer alles goed door elkaar. Voeg dan de bloem toe en bak zo'n 3 minuutjes,
  • Blus af met het bier en roer totdat je een dikke roux hebt. Voeg dan langzaam de kippenbouillon toe en roer goed door totdat je een mooie, net wat dikkere soep hebt.
  • Is je soep nog te dun? Dan kun je 'm wat langer op laten staan. Hoe langer je 'm op laat staan, hoe dikker de soep wordt.
  • Maak af met een scheutje room, strooi de spekjes er overheen en maak af met wat verse peterselie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling