Chocoladekoekjes met hazelnoten

Chocoladekoekjes met hazelnoten

Koekjes zijn altijd goed! Zeker van deze heerlijke grote chocoladekoekjes. Mij doen ze nog het meest denken aan de smaak van Nutella. Zonder dat er Nutella in zit! Niet zo gek eigenlijk, want Nutella is eigenlijk ook gewoon hazelnootpasta met chocolade 😉 Nutella koekjes dus, zonder Nutella :p

Want in deze koekjes krijg je de heerlijke smaak van de hazelnoten, chocolade en cacao. En het beste eet je ze als ze nog warm zijn, dan zijn de chocoladestukjes nog lekker zacht en warm! klinkt goed toch? Dat is het ook!

Probeer je liever net wat andere koekjes? Niet getreurd, ik heb inmiddels al best veel recepten voor koekjes online staan. Kies er dus vooral eentje uit die jij lekker vindt! Dat moet niet zo moeilijk zijn 😉

Smakelijk!

Chocoladekoekjes met hazelnoten
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Chocoladekoekjes met hazelnoten

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 40 minuten
Porties: 14 koekjes
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker à 8 gram
  • 2 eieren
  • 1 el maizena
  • 2 el cacao
  • 0,5 tl bakingsoda
  • 1 tl bakpoeder
  • 300 gram bloem
  • 300 gram melkchocolade met hazelnootstukjes
  • 150 gram hazelnoten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Mix de boter met de basterdsuiker tot een luchtig mengsel. Mix er dan een voor een de eieren doorheen, totdat deze volledig zijn opgenomen door het botermengsel.
  • Roer met een houten lepel de bloem, maizena, bakpoeder en bakingsoda door het deeg. Roer totdat je een mooi stevig deeg hebt. Hak de chocolade en de hazelnoten in stukjes en roer dit ook door het deeg. Blijf roeren totdat alle ingrediënten goed verdeeld zijn.
  • Schep met een ijsschep grote bollen deeg op de bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen de koekjes, aangezien deze nog wat gaan uitlopen. Bak de koekjes op 220 graden in 10 minuten gaar. Laat ze 5 minuten afkoelen op de bakplaat en leg ze daarna op een ovenrooster om af te koelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.