Vegetarische curry van oesterzwam

Vegetarische curry van oesterzwam

Vandaag deel ik graag deze heerlijke Indiase vegetarische curry met oesterzwammen met je. De Indiase keuken bestaat voor een heel groot deel uit vegetarische gerechten en een curry leent zich sowieso heel erg goed voor een vega twist. Eigenlijk wilde ik deze curry met paneer maken, of met paneer en oesterzwam. Maar uiteindelijk ben ik voor enkel oesterzwam gegaan en dat was denk ik de juiste beslissing.

De curry is namelijk hartstikke kruidig en smaakvol en deze smaken worden perfect opgenomen door de malse oesterzwammen! Ik vind oesterzwam sowieso een heel fijn product in een vegetarisch gerecht. Oesterzwammen hebben namelijk een heerlijke stevige structuur en niet superveel smaak van zichzelf. Dat maakt het een heel erg veelzijdig en fijn ingrediënt in verschillende keukens en gerechten.

Wil je de curry helemaal vegan maken. Gebruik dan plantaardige boter in plaats van ghee. En vervang de yoghurt en kookroom door plantaardige varianten.

Geniet ervan!

Indiase curry met oesterzwam
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Vegetarische curry van oesterzwam

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Marinade

  • 600 gram oesterzwammen
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 stukje gember van ongeveer 1,5 cm
  • scheutje zonnebloemolie
  • 2 el dikke yoghurt
  • 1 el garam masala
  • 1 tl kurkuma
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 el korianderpoeder
  • peper en zout

Oesterzwam curry

  • 2 uien
  • 3 el ghee of ongezouten roomboter
  • 2 el garam masala
  • 1 el kurkuma
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 el korianderpoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 250 ml passata gezeefde tomaten
  • 2 el yoghurt
  • 100 ml kookroom
  • 1 tl suiker
  • 1 el zout
  • bosje verse koriander

Instructies

Marinade

  • Scheur de oesterzwammen in reepjes. Doe ze over in een grote kom of schaal.
  • Maak de knoflook en de gember schoon en rasp beiden bij de oesterzwam.
  • Voeg hier de overige ingrediënten voor de marinade aan toe en roer alles goed door elkaar.
  • Laat ten minste 1 uur marineren.

Oesterzwam curry

  • Maak de uien schoon en snipper deze.
  • Verhit de ghee in een grote wok- of stoofpan en bak hier de uien in totdat ze glazig zijn (een paar minuten).
  • Voeg de garam masala, kurkuma, komijnpoeder, korianderpoeder en chilipoeder toe en bak de kruiden 1 tot 2 minuten mee.
  • Voeg vervolgens de gemarineerde oesterzwammen toe en bak deze op middelhoog vuur mee totdat ze net gaar zijn. Dit duurt maar een paar minuten.
  • Voeg vervolgens de passata, yoghurt en kookroom toe en roer goed door elkaar.
  • Breng de curry op smaak met het zout en de suiker.
  • Garneer de oesterzwam curry met verse koriander en serveer met versgebakken naan of papadum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.