Surinaamse vegetarische bami

Surinaamse vegetarische bami

Ik heb al een heerlijk recept voor Surinaamse bami met kip online staan. Maar een vegetarische variant leek me ook wel een goed idee! Overigens at ik deze met pittige Surinaamse kippenboutjes, dus echt vegetarisch at ik nog steeds niet.. Heerlijke combi overigens! :p

De vorige keer kreeg ik op mijn kop dat mijn Surinaamse bami geen ‘echte’ Surinaamse bami is, nou zal deze dat ook niet zijn. Maar mij gaat het erom dat het lekker is! Ik maak geen authentieke recept, want ik geef graag overal mijn eigen draai aan. Maak het (voor mij in ieder geval) nóg lekkerder 😉

Dus ben je op zoek naar authentieke Surinaamse bami, dan moet ik je teleurstellen. Maar ben je op zoek naar lekkere vegetarische bami? Dan kun je lekker door blijven lezen!

Wist je trouwens waarom Surinaamse bami in Nederland vaak gemaakt wordt met spaghetti in plaats van bami? De écht Surinaamse bami komt nog het meest overeen met spaghetti qua vorm, stevigheid en smaak. En omdat de echte Surinaamse bami vaak niet goed te vinden is in Nederland, wordt voor het gemak vaak spaghetti gebruikt. Leerde ik terwijl ik op mijn kop kreeg dat mijn bami niet authentiek is :p

Smakelijk!

 

Surinaamse vegetarische bami met kouseband en paksoi
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Surinaamse vegetarische bami

Voorbereiding 15 min
Bereiding 15 min
Totale bereidingstijd: 30 min
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

 • 1 rode ui
 • 2 teentjes knoflook
 • stukje gember
 • 400 gram spaghetti
 • 1 el tomatenpuree
 • 0,5 tl 5 kruidenpoeder
 • witte peper naar smaak
 • 1 maggiblokje
 • 200 gram kouseband
 • 1 paksoi
 • 4 lente uitjes
 • 2 el donkere sojasaus
 • 3 el ketjap manis

Instructies

 • Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking in ruim gezouten water al dente. Maak de ui, knoflook en gember schoon. Snipper de ui, rasp de gember en pers de knoflook uit. Bak dit in een scheutje zonnebloemolie voor een paar minuutjes. Voeg dan de tomatenpuree, 5 kruidenpoeder en witte peper toe en verkruimel het maggiblokje erdoor. Roer even goed door en laat op laag vuur staan.
 • Maak de kouseband schoon en snijd in hapklare stukjes. Voeg dit toe aan het mengsel in de pan en zet het vuur weer wat hoger. Roerbak voor ongeveer 5 minuutjes. Maak ondertussen de paksoi schoon en snijd deze in stukjes. Voeg dit ook toe aan de pan en bak 1 tot 2 minuten mee. Zet dan het vuur laag en voeg de spaghetti, sojasaus en ketjap toe. Roer alles goed door elkaar. Snijd de lente uitjes in dunne ringetjes en strooi over de bami.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling