Surinaamse bami met paksoi

Surinaamse bami met paksoi

0 Comments

Surinaams eten blijft heerlijk. Vandaar dat het volgende gerecht op mijn lijstje een Surinaamse bami was. Uniek aan Surinaamse bami vind ik wel dat je het helemaal niet met bami maakt, maar met spaghetti. Laat het de Italianen niet horen…

Maar dat geeft het wel een heel unieke smaak. Dat, samen met de heerlijke Surinaamse smaken natuurlijk. Een simpele Surinaamse bami maak je met spaghetti, kip, ketjap manis, ketjap asin en maggiblokjes. Nu houd ik van iets meer complexiteit, dus ik voegde er wat Surinaamse ingrediënten aan toe, die toch niet in een authentieke Surinaamse bami horen.

Zo ben ik bijvoorbeeld heel erg fan van Surinaamse masala, en dan de donkerste die je kunt vinden. Deze is heerlijk diep van smaak. Je kunt Surinaamse masala bij de goed gesorteerde toko vinden. Ik voeg dan ook graag Surinaamse masala aan mijn Surinaamse recepten toe.

Daarnaast vind je ook vaak tomatenpuree en witte peper in mijn Surinaamse recepten terug. Ook voegde ik wat groenten toe aan deze Surinaamse bami. Ik had nog een mooie kleine paksoi liggen, dus die heb ik in reepjes gesneden en een minuutje mee gewokt. Dit maakt het gerecht net wat meer dan alleen bami.

Daar serveer ik wel nog graag frisse komkommer bij. Gewokte paksoi is natuurlijk lekker, maar ik vind het niet voldoende groenten voor een avondmaaltijd. Ik hoop dat mijn take op de authentieke Surinaamse bami je ook bevalt. Ik vond ‘m in ieder geval heerlijk.

Smakelijk!

Recept Afdrukken
Surinaamse bami met paksoi
Surinaamse bami met paksoi
Maaltijd Hoofdgerechten
Keuken Suriname
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 400 gram kippendijen
  • 3 el ketjap manis
  • 2 el ketjap asin
  • 400 gram spaghetti
  • zonnebloemolie
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • stukje gember
  • 1 paksoi
  • 1 el trassie
  • 1 el surinaamse masala
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl witte peper
  • 2 maggiblokjes
  • bosje bladselderij
  • 1 komkommer in plakjes
Maaltijd Hoofdgerechten
Keuken Suriname
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 400 gram kippendijen
  • 3 el ketjap manis
  • 2 el ketjap asin
  • 400 gram spaghetti
  • zonnebloemolie
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • stukje gember
  • 1 paksoi
  • 1 el trassie
  • 1 el surinaamse masala
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl witte peper
  • 2 maggiblokjes
  • bosje bladselderij
  • 1 komkommer in plakjes
Surinaamse bami met paksoi
Instructies
  1. Snijd de kippendijen in blokjes en marineer deze in 1 el ketjap manis en 1 el ketjap asin. Kook de spaghetti volgens de verpakking gaar in ruim gezouten water. Snipper ondertussen de ui en de knoflook en bak deze glazig in een klein scheutje zonnebloemolie in een grote wokpan op middelhoog vuur. Maak de gember schoon en rasp deze. Voeg dit toe aan de pan. Snijd de paksoi in reepjes en voeg dit toe aan de pan.
  2. Voeg vervolgens de trassie, surinaamse massala, tomatenpuree, witte peper en de maggiblokjes toe. Roer alles goed door elkaar en bak een paar minuutjes. Voeg vervolgens de kipblokjes (met marinade) toe en bak deze mee totdat de kip gaar is. Doe de spaghetti bij het vlees en voeg 2 el ketjap manis en 1 el ketjap asin toe. Roer alles goed door. Knip er wat bladselderij overheen. Serveer het met de komkommer.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *