Portugees maisbrood (Bolo de Caco)

Portugees maisbrood (Bolo de Caco)

Ik probeerde laatst Broa de Milho te bakken, dat is een Portugees maisbrood. Maar ik was er niet blij mee.. Het was veel te vast en veel te droog. Dus besloot ik mijn Bolo de Caco, dat is Portugees zoete aardappelbrood, om te bouwen tot maisbrood. En dat beviel me wel héél erg goed!

Dit brood is echt mega lekker! Een beetje gekaramelliseerd aan de buitenkant en een beetje sticky aan de binnenkant. Maar niet droog of vast. Lekker luchtig en gewoon hoe een goed brood moet te zijn 🙂

Ik maakte dit brood bij een heerlijk Portugees stoofpotje. Maar at het daarna ook nog een keer bij een lekkere Italiaanse tortellini al brodo. Maar het is ook gewoon lekker als borrelbrood met wat zeezoutboter erop.

Smakelijk!

Portugees maisbrood: Bolo de Caco
Pin recept Delen op Facebook
5 van 2 stemmen

Portugees maisbrood (Bolo de Caco)

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 20 minuten
Rijzen:1 uur 30 minuten
Totale bereidingstijd: 2 uur 10 minuten
Porties: 3 broden
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • Gietijzeren pan (skillet)

Ingrediënten

  • 1 blikje mais van 300 gram
  • 470 gram patentbloem
  • 200 ml lauwwarm water
  • 7 gram gedroogde gist
  • 1 el zout

Instructies

  • Giet de mais af en prak de mais met een vork grof plat.
  • Kneed de bloem, geprakte mais, het water en de gist met een (stand)mixer met deeghaken (of met de hand). Kneed minstens 10 minuten tot je een mooi stevig samenhangend deeg hebt.
  • Voeg dan het zout toe en kneed nog 5 minuten goed door.
  • Doe het deeg in een ruime kom en dek af met plasticfolie. Ik knoop er vaak een grote pedaalemmerzak omheen, werkt heel goed!
  • Laat het deeg 1 tot 2 uur rijzen op een warme plek totdat het in hoeveelheid is verdubbeld.
  • Kneed het deeg daarna nog even door en verdeel in 3 gelijke stukken. Rol met de deegroller of druk met je handen het deeg op een bebloemd werkblad tot 3 mooie ronde broden van zo'n 2,5 cm dik.
  • Verhit de gietijzeren pan (droog) op middelhoog vuur. Bebloem de broden goed aan beide kanten en bak ze een voor een in de gietijzeren pan, aan beide kanten, totdat ze mooi geblakerd zijn aan de buitenkant.
  • Bak ze ook even aan de zijkant als je het idee hebt dat het deeg daar nog niet helemaal gaar is (is afhankelijk van de dikte).
  • Dek de broden af met een theedoek en serveer met een lekkere dip of met knoflook- of zeezoutboter. Of serveer het maisbrood bij een lekker stoofpotje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.