Koreaanse spareribs met gochujang

Koreaanse spareribs

Goede spareribs hebben tijd nodig.. maar goede spareribs zijn ook wel écht goddelijk lekker! Lang genoeg gegaard zodat ze makkelijk van het bot af vallen en nóg heerlijk mals zijn! Deze spareribs hebben dat allemaal, samen met een heerlijke zoet-zoute-spicy marinade. Echt een topper op je barbecue!

Je hebt even wat tijd nodig om het voor te bereiden, maar dan heb je ook wel wat natuurlijk. Je zou ze ook helemaal op de barbecue kunnen maken, maar ik ben zelf meer een mooi weer barbecue’er.. Dus ik vind het wel fijn als ik de voorbereidingen gewoon lekker binnen in de oven kan doen, zodat de bbq ’s avonds pas aan hoeft 🙂

Ik maakte nog wat andere lekkere gerechtjes voor op de bbq, maar je kunt ook alleen deze spareribs op de barbecue gooien en er bijv. een Koreaanse salade bij maken, met wat gestoomde broodjes. Ook hartstikke lekker natuurlijk!

Geniet ervan 🙂

Koreaanse spareribs met gochujang
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Koreaanse spareribs

Voorbereiding 3 uur 30 minuten
Bereiding 30 minuten
Marineren:1 dag
Totale bereidingstijd: 1 dag 4 uur
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • barbecue

Ingrediënten

Marinade

Spareribs

  • 2 flesjes appelcider

Instructies

Marineren

  • Meng alle ingrediënten voor de marinade en bestrijk de spareribs hiermee aan alle kanten. Dek af en zet het liefst (minstens) een nacht in de koelkast zodat de smaken goed in kunnen trekken.

Spareribs voorgaren

  • Verwarm de oven voor op 120 graden
  • Leg de spareribs in een grote braadslee, doe hier alle marinade ook bij en giet er de flesjes cider bij.
  • Dek goed af met aluminiumfolie en zet voor 3 uur in de oven.

Spareribs afmaken op de bbq

  • Haal de spareribs uit de oven en giet alle marinade (+kookvocht) in een pan en kook in tot een mooie dikke glaze, dit kan wel een half uurtje duren.
  • Steek de barbecue aan. Bestrijk de spareribs met de glaze en grill ze aan beide kanten totdat ze mooie krokante randjes hebben. Bestrijk ondertussen regelmatig met de glaze.
  • Bestrooi de ribs eventueel met wat lente uitjes en Koreaanse chiliflakes.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.