Yakitori: Japanse kipspiesjes

Yakitori: Japanse kipspiesjes

Eigenlijk kook ik helemaal niet zo vaak Japans, terwijl het echt superlekker is! Aanleiding om het nu wel te doen was een leuk pakketje dat ik kreeg van Saitaku, vol met allemaal Japanse ingrediënten, die ik overigens al vaker gebruikte. Niets nieuws dus eigenlijk, maar wel een mooie reminder om weer eens met de Japanse keuken aan de slag te gaan!

Dus daar kwamen onder andere deze Japanse yakitori spiesjes uit. Supermalse kippendijen met een zout-zoete marinade én glaze! Niet echt een maaltijd, maar serveer er wat rijst en wakame (zeewiersalade) bij en je bent al een heel stuk verder. Persoonlijk vind ik het dan prima als avondmaaltijd kunnen 🙂 Of serveer de yakitori als (borrel)hapjes op een feestje. Serveer ze dan op kamertemperatuur of warm ze nog even op nét voordat je ze uitserveert.

Zelf maakt ik hier trouwens sushiballen bij. Rijstballetjes met een vulling van zalm, komkommer en avocado. Iets voor als je te lui bent om echte sushirollen te maken :p Was er ook érg lekker bij!

Mijn enthousiasme voor de Japanse keuken is weer mooi aangewakkerd! Mooi moment om binnenkort met nog meer leuke Japanse gerechtjes aan de slag te gaan dus. Heb je verzoekjes? Drop ze in de comments.

Smakelijk!

Yakitori: Japanse kipspiesjes met lente ui
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Yakitori: Japanse kipspiesjes

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 15 minuten
Marineren:1 uur
Totale bereidingstijd: 1 uur 45 minuten
Porties: 10 yakitori spiesjes
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • satéprikkers

Ingrediënten

Marinade

  • 60 ml donkere sojasaus
  • 3 el rijstazijn
  • 2 el water
  • 4 el donkerbruine basterdsuiker
  • 30 ml sherry
  • stukje gember
  • 2 teentjes knoflook

Yakitori

  • 500 gram kippendijen
  • 2 lente uitjes
  • scheutje zonnebloemolie

Instructies

  • Maak de gember en knoflook schoon en snipper beiden. Maak de marinade door alle ingrediënten voor de marinade goed door elkaar te roeren. Snijd de kippendijen in stukjes en roer deze door de marinade heen. Dek af en laat minstens een uur marineren in de koelkast.
  • Zeef de marinade en vang deze op in een pannetje. Rijg vervolgens de kippendijen aan de satéprikkers (3 stukjes per stokje). Kook de marinade in tot een dikke substantie. Bak de yakitori spiesjes gaar en bestrijk ze aan beide kanten met de ingedikte marinade. Snijd de lente ui in dunne ringetjes en strooi deze over de yakitori

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.