De dubai reep, hij is echt extreem viral gegaan en ik loop met dit recept allang achter de feiten aan, maar dat maakt me eigenlijk helemaal niets uit haha. Ik vind namelijk dat ik een veel lekkerdere variant van de dubai reep heb gemaakt! Deze dubai cookie bar was zéker het wachten waard! 🙂
Een lekkere dikke cookiebar met witte chocolade en pistache, met een crispy laagje van kadayif en pistache afgetopt met een laagje melkchocolade. Als je nog meer pistache wil, kun je ook nog wat gehakte pistachenootjes over de chocolade strooien. Ziet er vooral leuk uit, maar voor de smaak niet per se nodig 🙂
En het fijne van deze cookie bar! Je kunt ‘m prima wat langer bewaren of zelfs invriezen. Je maakt met dit recept namelijk best een flinke koek en de stukken zijn érg machtig, hoe klein je ze ook snijd :p
Enjoy!
Dubai cookie bar
Extra benodigdheden
- rechthoekige springvorm 28 x 18
Ingrediënten
Koekjesdeeg
- 150 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
- 120 gram witte basterdsuiker
- 160 gram kristalsuiker
- 2 eieren op kamertemperatuur
- 1 tl vanille extract
- 380 gram tarwebloem
- 1,5 tl bakpoeder
- mespunt zout
- 200 gram witte chocolade
- 100 gram pistachenootjes
Dubai vulling
- 200 gram kadayif
- scheutje zonnebloemolie
- 200 gram pistachepasta
Topping
- 400 gram melkchocolade
Instructies
Koekjesdeeg
- Verwarm de oven voor op 220 graden (hete lucht).
- Snijd de roomboter in kleine blokjes en mix dit met de basterdsuiker en kristalsuiker totdat het mengsel mooi luchtig is.
- Mix hier vervolgens de eieren 1 voor 1 doorheen totdat je een smeuïg en luchtig mengsel hebt. Mix hier ook het vanille extract doorheen.
- Mix er vervolgens de bloem, bakpoeder en het mespunt zout doorheen. Ga verder met een stevige houten lepel als het deeg te dik wordt. Meng het goed door elkaar.
- Hak de witte chocolade en de pistachenootjes grof en meng dit ook door het deeg heen.
- Leg een stuk bakpapier in de springvorm (de randen mogen over de vorm heen hangen, vouw ze dan wel om zodat ze niet in de cookie bar waaien).
- Druk het deeg plat en verdeel het evenredig over de vorm. Bak in 15 tot 20 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Laat de cookiebar in de vorm afkoelen.
Dubai vulling
- Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grote wokpan. Breek of hak de kadayif wat kleiner, in grove slierten.
- Bak mooi bruin en krokant in de olie en laat uitlekken. Meng dit vervolgens met de pistachepasta tot een mooi egaal mengsel.
Cookiebar toppen
- Smelt de melkchocolade in een pannetje. Verdeel ongeveer een derde over de cookiebar, verdeel hier vervolgens de kadayif overheen.
- Giet daar weer de rest van de melkchocolade overheen totdat alles bedekt is. Laat uitharden (evt. in de koelkast) en geniet!