S’mores cookie bar

S’mores cookie bar

S’mores is iets typisch Amerikaans: koekjes, met zachte marshmallows en chocolade. Eerder al bedacht ik om hier gevulde koekjes van te maken. Maar dat ging niet helemaal zoals ik hoopte. De vulling werd namelijk zo zacht dat ie er aan alle kanten uitliep.. Nieuwe poging dus! En dat werd een s’mores cookie bar. Hetzelfde idee, maar zo zit de vulling wat meer opgesloten en liep ie er niet meteen uit 🙂

En net zo lekker gelukkig ook! Want een combinatie van zacht chewy koekjesdeeg, marshmallows én marshmallow fluff met natuurlijk chocolade is natuurlijk gewoon fantastisch. Dat dit lekker werd, kon dus niet anders. En dat het één grote plakzooi wordt, kan eigenlijk ook niet anders :p Maar dat is het zeker waard! Gewoon even erna je handen wassen en het is weer goed :p

Mijn regel is altijd: is het een 8 waard? Dan vind ik het waard om de calorieën te eten. En deze s’mores cookie bar is zéker een 8 waard! Eigenlijk zijn alle baksels op Eviekookt wel een 8 waard, anders zou ik ze zelf ook niet eens eten :p

Enjoy!

S'mores cookie bar

S'mores cookie bar

Porties: 1 brownie size cookie bar

Extra benodigdheden

  • brownie vorm

Ingrediënten

  • 150 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 1 el maizena
  • 0,5 tl bakpoeder
  • 1 tl bakingsoda
  • mespunt zout
  • 300 gram bloem
  • marshmallows
  • 200 gram melkchocolade

Topping

  • 1 pot marshmallow fluff
  • 300 gram melkchocolade
  • mini marshmallows

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden (hete lucht). Snijd de roomboter in kleine blokjes en mix dit met de lichtbruine basterdsuiker en kristalsuiker totdat het mengsel mooi luchtig is. Mix hier vervolgens de eieren 1 voor 1 doorheen totdat je een smeuïg en luchtig mengsel hebt.
  • Mix er dan de bloem, maizena, bakingsoda en bakpoeder doorheen. Ga verder met een stevige houten lepel als het deeg te dik wordt. Meng het goed door elkaar. Hak de chocolade in stukjes en knip de marshmallows (hoeveelheid naar keuze) in stukjes. Roer dit door het beslag heen.
  • Leg een stuk bakpapier in de brownievorm (de randen mogen over de vorm heen hangen, vouw ze dan wel om zodat ze niet in de cookie bar waaien). Doe het deeg in de vorm. Druk het deeg plat en verdeel het evenredig over de vorm. Bak in 15 tot 20 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Topping

  • Doe de marshmallow fluff in een spuitzak en smelt de chocolade in een pannetje op laag vuur. Spuit de marshmallow fluff evenredig verdeeld over de cookie bar, ín de cookie bar, totdat je marshmallow fluff op is. Giet er dan de gesmolten chocolade overheen en smeer deze uit totdat de hele cookie bar bedekt is. Druk mini marhsmallows in de zachte chocolade. Laat volledig afkoelen en koel daarna verder in de koelkast. Snijd in stukjes en maak er jezelf en je vrienden blij mee 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling